Trotse Surinamer

Print Friendly, PDF & Email

Op 5 juni 1973 zijn de eerste Hindoestaanse immigranten onder valse voorwendselen gelokt naar Suriname als contractarbeiders. Ondanks de valse voorwendselen, kozen mijn voorouders voor Suriname boven India. Na 144 jaar zijn wij nog blij om hier te zijn.

In 1975 na lang onderhandelen en gelet op de rol van Suriname in de Tweede Wereldoorlog hebben wij ons onafhankelijkheid kunnen opeisen van de uitbuiter en kolonisator Nederland. In Suriname waren de meningen verdeeld; men vond dat de bepaalde zaken eerst beter geregeld moesten worden z.a. de grenskwestie met Guyana etc. Na de onafhankelijkheid kozen mijn ouders voor Suriname boven Nederland.

Ik ben in 1991 geboren in de soevereine Suriname als een trotse burger, die weet dat bepaalde zaken structureel mislopen en was daarom blij dat andere jonge Surinamers zich ook kritisch opstelden en protesteerden voor verandering. Jammerlijk is te constateren dat nu blijkt dat andere belangen spelen.

Dat een toerist in Suriname acties komt “leiden” en daarna naar haar land, Nederland, teruggaat om in een interview Suriname te bekladden, is niet goed te keuren. Vervolgens gaat ze naar verschillende internationale instanties om verkeerde informatie en om een verkeerd beeld te schetsen van Suriname. Dit was te verwachten van een Nederlander, maar verontrustend is dat Surinamers die Nederlandse toerist ondersteunen in deze acties.

Waarom gaan Nederlanders niet protesteren om:
• het etnisch profileren door de politie in Nederland;
• de standrechtelijke executies door Nederlandse militairen in Indonesië (o.a. Rawagade en Sulawesie) en in Suriname (o.a. Mariënburg)

Wij, Surinamers moeten ophouden om onze vuile was buiten te hangen, terwijl de rest van de wereld zijn problemen binnenshuis bespreekt en naar oplossingen zoekt. Zijn er geen Surinamers meer? Of zit dit land vol met toeristen en gasten?

• Toeristen die hier komen en chaos creëren om te vluchten;
• Gasten die geen verantwoordelijkheid willen nemen van hun acties en van dit land.

Laten wij ons niet laten afleiden door deze toeristen en gasten in dit land, laten wij Surinamers werken aan ons geliefd land, Suriname.

Aroon Kamlesh

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG