Dr. No

Print Friendly, PDF & Email

Op 5 oktober 1962 ging Dr. No, de eerste James Bond-film, in première. Starring, Sean Connery als James Bond 007, Ursula Andress als Bondgirl en Joseph Wiseman als Dr. No. Het budget van deze film was US$ 1,1 miljoen en de opbrengsten wereldwijd US$ 59,6 miljoen.

Daarna volgden From Russia with Love (1963); Goldfinger (1964) en Thunderball (1965), om maar enkele te noemen. James Bond is een van de succesvolste filmreeksen aller tijden.

Eén van de meest bekende James Bond-acteur was Roger Moore, vooral bekend door zijn rollen in de serie Ivanhoe.

James Bond is spion in dienst van de M16 van het Verenigd Koninkrijk. Hij staat bekend onder zijn codenaam 007 en heeft een license to kill – een vergunning om te doden.

James Bond is een fictief personage gecreëerd in 1953 door de Britse schrijver Ian Fleming, die hem opvoerde in twaalf romans en twee verhalenbundels.

Bron: Wikipedia

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG