Brandstofprijsverhoging grove uitbuiting volk

Print Friendly, PDF & Email

Het is moordend voor het arme volk dat de brandstofprijzen drastisch zijn verhoogd door de regering. Het is heel opmerkelijk dat wanneer een lading brandstof binnenkomt, de brandstofprijs verhoogd wordt. Het volk moet maar alles slikken, terwijl de regering niks te maken heeft hoe de arme mensen het hoofd boven water moeten houden. Deze regering heeft helemaal geen medelijden met het arme volk.

De minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T), Ferdinand Welzijn, verschuilt zich te gemakkelijk achter de orkanen Irma, Maria en de wereldmarktprijs om de verhoging goed te praten, terwijl wereldwijd de prijs van brandstof in de afgelopen maand is gedaald. Helaas is deze daling niet terug te zien in de prijzen. De opbouw van de brandstofprijzen wordt niet openbaar gemaakt. Er is geen openbaarheid van bestuur.

Minister Welzijn moet ophouden met zijn stiekeme en afschuifgedrag; hij moet de schuld niet geven aan de orkanen en de wereldmarktprijs. De verhoging wordt stiekem doorgevoerd, het manipulatieve gedrag van de minister is zeer verwerpelijk. Hij pleit zich vrij van enige blaam met betrekking tot de verhoging.

Voor mij is het duidelijk dat regering Bouterse bezig is de eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) door te voeren; het zal niet lang duren dat de regering de marktconforme koers voor de brandstofprijzen zal hanteren. Ook voor goederen en diensten waaronder telefoontarieven, energietarieven en watertarieven zal de regering marktconforme koers hanteren. Vanwege het slechte beleid heeft de regering geld nodig om het huishouden draaiende te houden.

Deze verhoging zal ongetwijfeld moordend werken op het volk, want de verhoogde brandstofprijzen zullen doorwerken in bijna alle sectoren van onze economie en de handel. Goederen en diensten zullen duurder worden, waardoor de samenleving nog meer zal pinaren dan zij nu pinaart.

Het volk moet krachtig protesteren tegen de drastische verhoging van de brandstofprijzen en van de regering eisen dat de verhoging onmiddellijk wordt teruggedraaid. Ik roep alle maatschappelijke organisaties, vakbonden en burgers op krachtig te protesteren tegen de verhoging van de brandstofprijzen.

Wij van het volk moeten zelf opkomen voor onze belangen en niet aan de kantlijn blijven staan, want de huidige regering is niet in staat de problemen van het land op te lossen. We gaan gezamenlijk het land uit de crisis moeten halen. Volk van Suriname, zonder strijd geen overwinning.

Idris Naipal

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG