Deesies adviezen aan Mister Ralf Gonza

Print Friendly, PDF & Email

Zeg Ralf, wil je mijn regime en dat van amigo Maduro onvoorwaardelijke steun en een stem geven in de Karikom? Als nodig mag je Uncle Sam Trump helpen aanvallen. Je bent nu partner in onze bondgenootschap. Verder Ralf, mijn voorname bevriende exporteurs zijn grote boyzz die files op zee vermijden en vooral onderwater transporten doen. Heb jij vast wel vaker duikende boten in je kustwateren gehad? De grote boyzz hier willen weten wie de grote boyzz bij jou zijn. Kan je hen warm maken voor samenwerking? Laat de Coastguard niet te actief zijn of geef hun andere gebieden ter controle.

Ralf, als je aan de macht wil blijven, hou de massa bezig door het te bedreigen, of te irriteren of bezig te houden met kosten en tariefsverhogingen. Sla hard toe tegen demonstranten en geef liever geen vergunning. Leer van mij dat je de democratie en eenheid slechts moet prediken maar je verdeelt en onderdrukt de massa in hun kritiek, om te heersen en je te verrijken. Laat je beleid en daden niet te transparant zijn, en zet de massa en critici op een verkeerd spoor. Wil je geld lenen, dan kan je hier zelfs bij partijgenoot marktmeester terecht, of leen bij lanti mijnbouwbedrijf van Akimboot met buitenlandse rekeningen. Ralf, er is geen controle op niks. Er is geen wet op openbaarheid van bestuur. Dat komt voorlopig echt niet. Dus Laundry kan ook. Gedegen verantwoording afleggen hoeft men hier niet. Ralf, de Chinese maffia en Turkse bonzen hier willen ingang in je landje. Graag.

Vriend Deesie, bedankt voor je gastvrijheid, ondersteuning en waardevolle adviezen. Ik heb genoten van me werkbezoek. Ook vond ik travellen van locatie tot locatie per heli leuk, en ook dat Toeristenoord Blanke Marie was leuk. Zeg Deesie, is er geen DEA in je land? Deesie, als je asiel of onderdak nodig hebt, mag je bij mij komen. Want Maduro heeft vaak langdurige toiletpapier schaarsten. Deesie, wist je dat de Afrikaanse Olifant en neushoorns bij duizenden zijn gedood tot uitroeiing dreigt, op betaald aanzetten van de meedogenloze spleetogen uit Azie? Ook de haai wordt bij duizenden gevangen, zelfs in de kustwateren van Latijns-Amerika. Nu verneem ik in jouw land dat de jaguar met uitroeiing wordt bedreigd. Ga je blijven zwijgen bij vernietiging van flora en fauna?

Leer uit de lessen van berooid Afrika. Zie hoe Colombia sociaaleconomisch kapotgemaakt is door de invasie en marktoverspoeling uit Oost-Azië. Je eigen (beginnende) ondernemers zijn bij voorbaat kansloos en machtsfactor zijn gaan worden in die economie. Ze zuigen je land uit en slepen hout en US Dollars weg en verzwakken je economie. Deesie, wordt wakker. Een land zonder positief en betrouwbaar perspectief voor de massa en onvoldoende politie, geen controle op niks, geen verantwoording, zal de weg van narco opgaan.

De lijnen tot verstrengelingen lopen door tot in het bestuur. Kijk maar naar de Antillen, Trinidad en Jamaica. Herken je dat? Maar Guyana heeft in David Granger wel een integere leider met goed imago, die weet van aanpakken, durft de overheid en staatsbedrijven grondig te saneren, patronage en nepotisme tegen te gaan en de corruptie echt te bestrijden met terugwerkende kracht, zonder speciale wetten. Deesie, is het waar dat het internationale imago van Guyana heel goed zit?

Tot ziens Deesie. Tell me, what you gonna do if they come for you..?

Alirio Samson
(Blaka Samson)

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG