‘Minister Ferrier roept staf op tot lifelong learning’

Print Friendly, PDF & Email

“Je mag nooit stoppen met leren,” riep minister Lilian Ferrier staf- en personeelsleden op tijdens een kennismakingsbijeenkomst op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De minister deed deze oproep, omdat zij het belangrijk vindt dat de ontwikkelingen, die volgens haar heel hard gaan, bijgebeend worden door haar personeel. “U moet de ontwikkelingen met alles dat u in u hebt kunnen bijbenen,” benadrukt de bewindsvrouw haar verlangen.” Bron: lokale nieuwssite, april 2018.

De profeet Mohammed heeft gezegd: “Zoek naar kennis van de wieg tot het graf.”

Voornoemd gezegde heeft betrekking op zowel analfabeten als op alfabeten.

– Analfabeet: je bent nooit oud om te leren. Denk bijvoorbeeld aan volwassenenonderwijs.

– Alfabeet: volg de ontwikkelingen in je vakgebied en blijf je daarin herscholen, dus lifelong learning.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG