Reactie op artikel ‘Nederlandse minister noemt Suriname mislukte staat’

Stef Blok. Foto: Dijkstra bv
Print Friendly, PDF & Email

Nederlandse minister noemt Suriname mislukte staat
De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag keihard uitgehaald naar Suriname, dat volgens hem een ‘failed state’ is vanwege de ‘etnische opdeling’. Dat blijkt uit videobeelden die het Nederlandse televisieprogramma Zembla in handen heeft.

Blok sprak vorige week dinsdag op een bijeenkomst over xenofobie en migrantenproblematiek. Daar zei de bewindsman een aantal dingen die de toehoorders ’geschokt’ zou hebben, aldus de anonieme bron van de video tegen Zembla.

Lees meer hier https://www.srherald.com/suriname/2018/07/18/nederlandse-minister-noemt-suriname-mislukte-staat/

“Is Suriname a failed state” thema discussieavond Kenniskring
Kenniskring (KK) gaat op dinsdag 3 april (2018) het thema: Is Suriname a failed state” bespreken met als gastspreker Krishna Hussainali-Mathoera, DNA-lid tevens oud-politiecommissaris. Het panel bestaat uit Carla Boetius, mediadeskundige en voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten en de filosoof en psycholoog, Roy Bhikharie.

Suriname is bijna 43 jaar onafhankelijk en zijn diverse keren statistieken gepresenteerd over onze bevolkingscijfers en economie. Was de Surinaamse gulden tweemaal zoveel waard als de Nederlandse gulden blijkt dat in de 43 jaar wij meer dan negen SRD moeten neertellen voor een euro.

Cijfers zijn indicatoren over onze ontwikkelingen en kunnen wij volgens KK daarmee telkenmale onze strategie bijschaven en zo onze kinderen goede toekomstperspectieven bieden.

Bron: lokale nieuwssite

Suriname geen mislukte staat, maar is hard op weg
Suriname is volgens de internationaal geldende indicatoren geen mislukte staat, maar is echter volgens dezelfde indicatoren hard op weg om er één te worden. Zelfcorrectie is essentieel. En dat vereist politieke wil, de bereidheid om offers te brengen en de mentaliteit, waarbij het welzijn van het land voorop gesteld wordt en niet het eigen belang. Dit is de conclusie van de discussieavond over ‘Is Suriname een failed state?’ van de Kenniskring gisteren (3 april 2018) in het Lalarookh-gebouw. Binnen de Kenniskring wordt er door topkader niet alleen informatie gegeven, maar wordt er ook genetwerkt.

Parlementariër Krishna Mathoera (VHP), wetenschapper Roy Bhikharie en de voorzitter van de Vereniging van Journalisten, Carla Boetius zijn in hun inleidingen stuk voor stuk tot de conclusie gekomen dat Suriname met rasse schreden richting een mislukte staat gaat, maar dat erger kan worden voorkomen. Het land staat niet op instorten om het een ‘failed state’ te kunnen noemen. Volgens Bhikharie kan Suriname wel getypeerd worden als zwak en fragiel.

Bron: lokale nieuwssite

Suriname: een regering van dieven
Nooit eerder was de corruptie in Suriname zo groot. Goudconcessies, grondrechten en overheidsopdrachten gaan naar de kliek rond president Bouterse en zijn partij. Ook zijn familie profiteert. [……]

Het is een maffiasysteem. Zo’n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd. Hoogleraar sociale en ontwikkelingswetenschappen Marten Schalkwijk.

NRC Handelsblad Internationaal

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG