Onenigheid binnen NDP en nieuwe beloftes

President Bouterse tijdens de kaderbijeenkomst van zijn partij. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Er heerst geruime tijd onenigheid bij delen van het paarse kamp. Dit wordt niet onder stoelen en banken gestoken. Laat Bouterse het maar ontkennen. Toen Rachied Doekhie, hoofdbestuurslid van de NDP, felle kritiek leverde over de wijze waarop bezittingen van de SML zijn overgenomen door Westland Sama Group NV, is de onvrede groter geworden. Doekhie zei toen: Het is een complete boevenbende.

Op vrijdagavond 9 november heeft de NDP een kadermeeting in Ocer belegd. Deze kadermeeting was overigens matig bezocht, dit is een teken aan de wand. De afgang van de NDP is al ingezet. Het is meer dan duidelijk dat NDP’ers, uit onvrede niet meer in groten getale naar vergadering gaan. In 2015 kreeg je een volle bak in Ocer. Enerzijds beweert Abrahams dat de kadermeeting redelijk goed was bezocht en anderzijds zegt hij, dat de meeting klein was. Dus duidelijke tegenstrijdigheid.

Tijdens deze meeting heeft Ramon Abrahams op niet mis te verstane wijze gezegd, dat wie niet wil werken moet maar bedanken. Uit deze opmerking van Ramon Abrahams, blijkt dat ze de job niet kunnen klaren, terwijl Bouterse op elk podium schreeuwt: “we can do the job”. Dus die slogan is een klinkklare onzin. Als je niet kan rekenen op je eigen 26 DNA-leden, hoe wil je dan het land besturen?

Uit de sms’jes die Misiekaba stuurde voor Abrahams, blijkt dat de fractieleider van de NDP geen daadkracht heeft. Het is duidelijk dat hij de NDP-assembleeleden niet onder controle heeft. Hij stuurde sms’jes voor Ramon Abrahams dat de assembleeleden van de NDP, niet komen opdagen om quorum te verlenen. Dat wil zeggen dat de paarse leden, hun fractieleider helemaal niet serieus nemen.

Op die bewuste kadermeeting zei Abrahams ook dat er enkele personen zijn, die hij bijna figuren wil noemen, tij en ontij de pers opzoeken om zich uit te laten over allerlei zaken over de organisatie. Hij heeft gedreigd maatregelen te treffen tegen deze personen als ze niet ophouden. Kennelijk heeft Abrahams het over Rachied Doekhie, want de felle kritiek die hij levert is extra wrang voor Bouterse en Abrahams. Naar het schijnt, wordt Rachied Doekhie, onttroond als ‘koning van Nickerie”.

Nieuwe populistische beloftes Bouterse komt weer op de proppen met nieuwe populistische beloftes. Hij strooit weer zand in de ogen van de samenleving. De eerder gedane beloftes kan hij maar niet inlossen. Aan verbroken beloftes en niet volbrachte taken is er geen gebrek bij hem. De samenleving weet immers al te goed wat Bouterse zijn beloftes werkelijk waard zijn, maar toch moet de samenleving waakzaam blijven.

Bouterse gaf verder aan dat er meer dan 13.000 huizen in aanbouw zijn. Waar worden deze woningen gebouwd? Volgens Bouterse zijn er 'poppenhuizen', die verkrijgbaar zijn vanaf SRD 50.000. Daarvoor moet men wel een eigen terrein hebben. Ik adviseer Bouterse om de 'poppenhuizen' liever bij Hema te kopen, die zijn veel goedkoper. Deze man moet nu werkelijk ophouden met zijn poppenkastshow.

Bouterse kondigde ook aan dat op een project tegenover Blauwmeer, er een compleet nieuwe buurt komt. Daar zullen er over niet al te acht 8 jaar zijn gebouwd. Nu wil hij in blessuretijd, in 18 maanden, in totaal 23.000 woningen bouwen (13.000 + 10.000 woningen). Wie houdt wie voor de gek? De misleiding van Bouterse gaat gewoon door. Volk van Suriname wees alert, u bent gewaarschuwd!

Idris Naipal

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG