Over dubbele nationaliteit

Nederland
De Nederlandse politieke partij de PVV vindt dat mensen met een dubbele nationaliteit hun actieve en passieve stemrecht moeten verliezen. Daarom dienden de PVV-Kamerleden Wilders en Bosma gisteren een initiatiefwetsvoorstel in om dat te regelen door een wijziging van de Grondwet. In Australië is het nu al zo dat in de grondwet is bepaald dat een dubbele nationaliteit niet is toegestaan voor parlementsleden.

Geert Wilders in een perscommuniqué: “Het is onacceptabel dat mensen met een dubbele nationaliteit en daarmee (de schijn van) dubbele loyaliteit zitting hebben in de Tweede Kamer, kabinet, gemeenteraad, Provinciale Staten en andere organen. We hebben hier bijna een staat in de staat met politici die bijvoorbeeld in de Tweede Kamer meer de belangen van Turkije dan van Nederland dienen. We moeten af van de politieke representatie van die vijfde colonne. Om in Nederland politiek actief te zijn moet je Nederlander zijn en niets anders. Dit wetsvoorstel maakt de democratie weer van ons!”

Bron: ThePostOnline d.d. 15 februari 2019

Suriname
Neus: “Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee.” Maisha Neus, de trekker van de protestacties van afgelopen maandag en dinsdag (3 en 4 april 2017) tegen het wanbeleid van de regering (Bouterse), zegt niet bang te zijn voor een eventuele uitzetting uit Suriname. Neus heeft niet de Surinaamse, maar de Nederlandse nationaliteit.

Neus zegt ook dat in ons (Surinaams) parlement assembleeleden zijn die een dubbele nationaliteit hebben, die met wanpraktijken bezig zijn. “Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee, want velen daar zitten met duo-nationaliteiten,” zegt Neus tot slot.

Bron: Suriname Herald d.d. 5 april 2017, link https://www.srherald.com/suriname/2017/04/05/neus-als-ik-uitgezet-word-neem-ik-een-deel-van-het-parlement-mee/

Activiste Maisha Neus zal afstand doen van de Nederlandse nationaliteit. Neus zal opteren voor de Surinaamse nationaliteit. Als Surinaamse kan ze dan mee doen aan de algemene verkiezingen van 2020. Dat het haar ernst is, laat de activiste weten op haar Facebookpagina. Ze komt met een eigen politieke partij, Strei (Strijd).

Bron: lokale nieuwssite d.d. 30 januari 2018

Dubbele nationaliteit = dubbele loyaliteit = dubbele agenda = met dubbele tong spreken = dubbele moraal = twee heren dienen.

Jezus zei: “Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de ene haten en de andere liefhebben, of hij zal de ene aanhangen en de andere verachten; gij kunt niet God dienen en de Mammon.” (het Nieuwe Testament, Mattheüs 6:24)

Ahmad Jhawnie

VANDAAG