Hoe gaan we schulden terugbetalen?

Print Friendly, PDF & Email

Ik, Ma Dini, heb eerder gezegd, dat ik altijd mijn krachten en energie heb gegeven aan de NDP, omdat we niet corrupt en rancuneus zouden zijn. Maar die beloftes heeft de NDP verbroken. Na de verkiezingen van 2015 was het voor mij duidelijk dat ik de koers van de NDP niet meer kon ondersteunen, want we zien nu met lede ogen aan hoe de top van de NDP, het land plundert en het volk tot armoede brengt.

Gelijk nadat de heer Gillmore Hoefdraad, minister is geworden van Financiën, is hij direct begonnen geld te lenen. We lezen allemaal de krant en nieuwssites, die staan bol van die leningen. Waarvoor en voor wie hij zoveel geld leent, weet Joost alleen. Deze regering leent geld, waarbij hoge rentes betaald moeten worden. Een mooi voorbeeld is de lening van $550 miljoen.

Bouta nanga Hoefdraad ne pai a lening. Maar joe lek poti volk musu pai ala jari bijna 50 miljoen Amerikaanse dollar aan rente. Er wordt bijna geen verantwoording afgelegd aan het volk. Hebben we deze regering daar gezet om ons op te zadelen met leningen? Ik las in een lokaal dagblad, dat de governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, heeft bevestigd dat de Centrale Bank van Suriname in 2015 en 2016 een verlies van ongeveer SRD 1 miljard heeft geleden. Deze zaak is heel serieus.

Pe a 1 miljard de. Suma tek a moni, pe a moni gwe? San mi president en Hoefdraad e du nanga a moni fu a poti volk? De huidige populistische en kortzichtige bestuurders storten dit land over de financiële klippen. Het is heel erg en frustrerend dat we meegesleurd worden in de leenzucht van deze regering. We zullen dit met zijn allen terug moeten betalen, samen met onze kinderen en kleinkinderen.

Ondanks de grote leningen hebben we kapotte wegen. Subsidies aan ziekenhuizen worden niet op tijd betaald; hoe kan het dat er niet altijd medicamenten te vinden zijn? Bijna elke maand is er een probleem met uitbetaling van salarissen aan het ziekenhuispersoneel.

Het is zonneklaar dat deze regering en de coalitie ja-knikkers, niks te maken hebben met het arme volk van Suriname. En dan willen deze plunderaars het volk wijs maken dat er een ommekeer komt in de economie. Wie deze regering gelooft, heeft het nog niet door dat ze ons voor de gek houdt. A regering disi e hori a volk spotoe.

Ik hoop dat het overgrote deel van het volk nu wel door heeft dat een kleine top van de huidige regering zit te teren op rijkdommen van het land. En dat ten koste van u, uw kinderen en kleinkinderen. Volk van Suriname, wordt wakker; laten we Suriname redden.

Ma Dinie (Dinie Blokland)
Wan djaja Sranan uma

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG