Wereld Rode Kruis en Halve Maandag

Logo Rode Kruis
Print Friendly, PDF & Email

Jaarlijks wordt op 8 mei de geboortedag van Henri Dunant, grondlegger van het Rode Kruis herdacht. Het thema van Wereld Rode Kruis en Halve Maandag 2019 is #Love. Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan de kracht en het bereik van het mondiale netwerk van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen (IFRC) en het werk van de 11.7 miljoen medewerkers en vrijwilligers wereldwijd via het thema #Love.

Medewerkers en vrijwilligers wereldwijd, die vaak onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten verrichten: het verlichten/verzachten van de mensen in nood. Middels een speciale campagne wordt de bewustwording van het publiek over de Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging vergroot door het in de schijnwerpers plaatsen van de diversiteit van het RK-werk en de universele benadering hiervan.

De Welfare-vrijwilligers van het Surinaamse Rode Kruis organiseren jaarlijks activiteiten op deze dag. Deze groep vrijwilligers van het SRK maakt zich sterk voor social inclusion en organiseert jaarlijks activiteiten voor jongeren en volwassen met een beperking. Dit jaar zijn het de pupillen van de Mytylschool, de SO Maretraite en kinderen van Stichting 1 voor 12 die door sponsoring van donoren en actoren uit het bedrijfsleven in de bloemetjes worden gezet. Deze activiteit sluit aan op het algemeen doel van het Rode Kruis, namelijk inclusiviteit en sociale acceptatie van alle mensen.

Het Surinaamse Rode Kruis is reeds 79 jaar actief binnen de Surinaamse samenleving. Laat ons op 8 mei uw gevoel weten middels #Love op sociale media, als u denkt aan het werk van het Surinaamse Rode Kruis. Bezoek onze Facebookpagina en laat ons weten.

Het Surinaamse Rode Kruis

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG