Regering brengt ons naar de filistijnen

Ivan Fernald

De regering Bouterse-Adhin volhardt in een torenhoge begroting en geeft daarmee te kennen dat zij het expansief uitgavenbeleid niet zal wijzigen. Het dringende verzoek van de Vereniging van Economisten (VES) om de uitgaven te matigen is aan dovemansoren gezegd. De regering gaat moedwillig voorbij aan het feit dat stoeien met geld uiteindelijk zal leiden tot verdere verarming van het volk. Het getuigt van volledig gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef als het desastreus financiële beleid gecontinueerd wordt.

SRD 8000 miljoen extra lenen
De regering brengt ons naar de filistijnen, omdat er minstens 8 miljard (SRD 8000 miljoen) extra geleend zal worden zonder dat de geldmiddelen gebruikt zullen worden voor rendabele productieve investeringen. Alleen door productie kunnen wij onze verdiencapaciteit vergroten. De regering heeft lak aan het Surinaamse volk en blijft maar lenen en uitgeven. Alleen al aan aflossingen van de rente op de schuld moet er meer dan SRD 1 miljard (1000 miljoen) betaald worden. Met dat bedrag (SRD 1000 miljoen) zouden er tienduizend volkswoningen gebouwd kunnen worden ter waarde van SRD 100.000. Dat zijn duurzame investeringen waarvoor de burger eveneens een steentje kan bijdragen in de vorm van huurkoop. Het huisvestingsprobleem zou hierdoor aanzienlijk verlicht worden. De regering is echter kortzichtig en onverantwoordelijk. Het is voor haar belangrijker om delen van het volk te paaien met pakketten en leuke tijdelijke voorzieningen in de hoop stemmen te winnen bij de verkiezingen op 25 mei 2020.

Wat zal DNA doen?
Gewetensvolle parlementariërs horen te kiezen voor het belang van het toch al zo getergde en verarmde volk. Zij zijn volksvertegenwoordigers en moeten de durf hebben om “nee” te zeggen tegen president Desi Bouterse. Ik vrees echter dat de oppositie niet veel parlementariërs mee zal kunnen krijgen om stelling te nemen tegen de forse begroting die ons op termijn naar de maan zal brengen. Het is gebleken dat veel assembleeleden liever denken aan hun politieke carrière en dat betekent dat je in een goed blaadje moet staan bij de president. Volksverlakkerij wordt helaas niet rigoureus afgestraft in Suriname.

Ivan Fernald

VANDAAG