Is de Alcoa-onderhandelingscommissie dom?

Alcoa. Foto: AP

Ik ben enorm teleurgesteld in de Alcoa-onderhandelingscommissie en met name in de heer Dilip Sardjoe. Waarom? Door uitspraken van deze man afgelopen zondag tijdens het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC. Al mijn vertrouwen dat ik nog had in de commissie is hierdoor in één keer weggeslagen.

Tijdens het interview blijkt overduidelijk dat de commissie niet in het belang van Suriname heeft gehandeld. Het leek wel alsof de heer Sardjoe daar als woordvoerder van Alcoa/Suralco zat. Hij kon geen enkel zinnig antwoord geven op vragen en kritiek. Het enige wat hij zei kon zeggen is dat hij slim is en we hem moeten geloven. Hij zei letterlijk: “Alle 500 duizend Surinamers spelen deskundige”.

Meneer Sardjoe, als ik zo beluister wat de uitkomst is van uw onderhandelingen dan geloof zelf ik dat iets niet klopt. Als u zo slim zou zijn, waarom is de deal dan zo superslecht voor Suriname? Is het hele volk dom en u alleen bent slim?

Maar meneer Sardjoe, ik denk wel dat u slim bent en zelfs superslim. Want anders was u niet zo rijk. En precies daarom ontkom ik niet aan de indruk dat u andere belangen heeft behartigd toen u namens ons ging onderhandelden.

Ik ben enorm teleurgesteld. Ik roep de president en de voorzitter van de NDP dringend op om een onderzoek op te starten naar deze commissie. Wat er is gebeurd is in mijn ogen landverraad. DNA-leden die voor de deal van de heer Sardjoe gaan stemmen worden in mijn ogen ook landverraders. Ik vertrouw erop dat mijn voorzitter de gepaste maatregelen zal treffen.

Xaviera Bouterse
xaviera1991@yahoo.com

VANDAAG