De lafhartige houding van de NDP-fractie inzake Iamgold

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons hoort familieleden, vrienden en collega's van Furgill Aloeboetoe aan. Foto: Suriname Herald

Elke Surinamer betreurt wat er is gebeurd op de plant van Iamgold. Maar de NDP-fractie ziet dit blijkbaar anders. In plaats van medeleven te tonen, reageren deze NDP-parlementariërs op een manier waarvoor ik mij diep schaam. Ik ben enorm in hen teleurgesteld.

De delegatie uit Brokopondo wordt bij De Nationale Assemblee (DNA) door de politie ontvangen. Dezelfde politie die de jongeman heeft doodgeschoten. Pas na lang aandringen, komt assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, voor wie ik vroeger nog respect had, uitleggen dat het de schuld is van de Front-regering. En Amzad Abdoel, voor wie ik nooit respect had, zegt dat het een erfenis is van anderen.

Wel mijne NDP-fractie, als u het een erfenis van anderen vindt, dan moeten dus die anderen het oplossen? Waarvoor zit je dan nog in DNA, mevrouw Simons? Om met je SRD 34 duizend per maand de schuld aan anderen te geven? Ga weg uit DNA of anders neem je verantwoordelijkheid en schuif het niet naar anderen.

Het ergste is dat dit allemaal is gebeurd in het district Brokopondo. Waar dezelfde jongeman had geholpen dat de NDP alle zetels kon winnen. En nu wordt hij precies daar doodgeschoten. Had de politie zo moeten optreden? Waarom wordt de minister van Justitie en Politie niet ontslagen?

Waarom bood niemand zijn verontschuldigen aan of toonde medeleven? Nee, alleen maar zeggen A-NO-MI. Maar uw medeleven hoeft niet meer – uw tranen zullen slechts krokodillentranen zijn.

Dat het economisch slecht gaat, okay dat kan. Geef de schuld aan de wereldeconomie. Maar wat nu is gebeurd, kunt u niet wijten aan wereldmarktprijzen mevrouw Simons, meneer Abdoel, Sergio Akiemboto, en jullie allemaal daar in DNA en de regering.

Ik reageer feller dan normaal, want ik trek mij dit persoonlijk aan. Dit is ook hoe uw burgers nu denken en zich voelen. Als deze boodschap uw aircokantoor niet bereikt, dan zal mijn stem u deze keer ook niet bereiken!

Xaviera Bouterse
xaviera1991@yahoo.com

VANDAAG