Anansi tori van Melvin Bouva past in Bakana Tori

Melvin Bouva. Foto: Suriname Herald

De NDP maakt er een gewoonte van om anderen de schuld te geven als er iets misgaat bij de NDP of de regering. Melvin Bouva, hekelt het bericht dat via de sociale media wordt verspreid waarin gesteld wordt dat Bouva gezegd zou hebben, mensen over te halen om zich aan te sluiten bij de NDP. Elke persoon die zich voordoet als een sympathisant van de VHP of ABOP zou SRD 10 krijgen.

Bij mij bestaat wel sterk het vermoeden dat het bericht van Melvin Bouva afkomstig is, maar hij heeft pech gehad dat het bericht op de een of andere manier is uitgelekt. Na het uitlekken van het bericht stapte hij naar de media om het te ontkennen. Volgens Melvin Bouva zou het bericht digitaal gemanipuleerd zijn. Wel, heer Melvin, de NDP is synoniem voor manipulatie en niet de oppositie.

Zonder enig bewijs krijgt de oppositie de schuld van alles wat er fout gaat bij de NDP. Dat zijn we ook gewend van Bouterse, als er iets verkeerd gaat met het beleid van de regering krijgt de oppositie of de witte man in korte broek de schuld. Dit is een heel goedkope manier om anderen als schuldige aan te wijzen van je eigen falen.

Melvin Bouva moet in zijn eigen paarse kringen nagaan hoe het komt dat het bericht is uitgelekt. Op de Facebookpagina van Faya Pepre Nieuws, is een aantal NDP’ers, met fake accounts, elke dag bezig het volk te misleiden. Dat is de werkwijze van de NDP om mensen te bedonderen. Maar intussen weet de hele samenleving dat Faya Pepre Nieuws van de NDP is en daarom hecht zij geen waarde meer aan die paarse Facebookaccount.

De anansi tori van Melvin Bouva in Bakana Tori dat mensen uit andere partijen moeite hebben met de groei van de NDP, is een kletsverhaal. Soewarto Moestadja zou zeggen: “Het is een gossip”. Melvin Bouva vermoedt dat de oppositionele partijen het niet kunnen verkroppen dat tientallen mensen hun partij de rug toekeren en zich bij de NDP aansluiten.

Ik vraag me af waarom volgers van andere partijen zich bij de NDP zouden willen aansluiten als ze weten dat de NDP de enorme financieel-economische crisis heeft veroorzaakt. Waarom zouden ze zich aan sluiten bij de NDP als de koers meer dan SRD 8 is, vóór 2010 was de koers SRD 2,80 voor de Amerikaanse dollar. 1 kg uien kost op dit moment tussen SRD 15 en 20. Er is nu een schaarste aan aardappelen, een ei kost nu SRD 2, vóór 2010 was het 10 cent, één pakje melk kost nu bijna SRD 10, vóór 2010 was het SRD 2,75. Kinderen die chips lusten, moeten nu tussen SRD 3,75 en 5 betalen, vóór 2010 was het tussen SRD 0,75 en 1,25. Softdrinks zijn met 300 procent verhoogd. Dit is de realiteit Melvin Bouva, uw anansi tori past in Bakana Tori.

Het Instituut voor Kaderontwikkeling in Suriname (Nikos) heeft in de periode van 29 maart tot en met 7 april in Paramaribo een opiniepeiling gehouden. Uit die peiling blijkt namelijk dat de NDP er wel heel erg bekaaid vanaf komt. Dit duidt aan dat het vertrouwen in de NDP sterk erodeert, daarom ziet Bouva de toekomst van de NDP angstig tegemoet, dus probeert hij middels bedrog de samenleving te manipuleren.

Idris Naipal

VANDAAG