Reactie op ‘Bewoners Livorno doen dringend beroep op minister Parmessar voor opschonen waterwegen’

Bewoners Livorno doen dringend beroep op minister Parmessar voor opschonen waterwegen. Foto: LVV

De bewoners van het ressort Livorno hebben een dringend beroep op de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, gedaan voor het opschonen van enkele belangrijke waterwegen. “Bhagwandin Chanderbhan meer bekend als Manna geeft aan dat hij enorm last heeft ondervonden tijdens de grote regenval. Manna die reeds 28 jaar in de agrarische sector zit, zegt voor het eerst zoveel wateroverlast gehad te hebben op zijn areaal. Hij heeft als gevolg daarvan veel schade geleden. Voor hem is dit een enorme opluchting dat het kanaal na vier jaar wordt opgeschoond.”

Voor de heer Manna is het een enorme opluchting dat het kanaal na vier jaar wordt opgeschoond.

Blijkens een artikel op Starnieuws had het assembleelid Mahinder Jogi in het parlement aangekaart over “de onderhandse gunning van SRD 750.000 voor een lozing te Livorno”. Het assembleelid Amzad Abdoel zei daarop, dat Livorno onder water zat en trenzen opgehaald moesten worden. Voor hem was er sprake van een calamiteit.

De vraag is: was tijdens die ‘calamiteit’ te Livorno het kanaal waarover de heer Manna het heeft, wel of niet opgeschoond? Het Ministerie van Openbare Werken dient deze vraag te beantwoorden. Let wel, Jogi had het over een lozing en niet over lozingen.

Noot
De grote droge tijd is al aangevangen. Met belangstelling wordt uitgekeken naar de uitvoering van het Saramacca Canal System Rehabilitation Project, waarvoor een lening van US$ 35 miljoen is genomen bij de Wereldbank.

Ahmad Jhawnie

VANDAAG