OWT en C moet stoppen met nieuwe busvergunningen uitgeven

Print Friendly, PDF & Email

Bushouders die tientallen jaren hun diensten hebben geleverd, voelen zich momenteel financieel bedreigd en zijn bezorgd. Problemen op het financiële vlak nemen steeds toe en er is ook minder aanloop van passagiers met de onaantrekkelijke verkeersproblematiek die steeds toeneemt. De buschauffeurs die de particuliere busroutes onderhouden, rijden momenteel middels een ploegensysteem, waarbij zij geconfronteerd worden met onnodige nieuwe busvergunningen op de routes vanuit het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C).

Vanuit welk belang geeft het ministerie nieuwe busvergunningen uit op de routes Lijn 5, PKS, PSB, Lijn 7, Lijn 8, Lijn 10, PL, Po, Ps, PLK en Lijn 1?

Alle particuliere routes in Suriname zijn al overbezet en het is bijna altijd het geval geweest wanneer er verkiezingen naderen dat er nieuwe busvergunningen worden uitgegeven.

Wij, bushouders aangesloten bij de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV), voelen ons financieel bedreigd en willen dat de sector in bescherming genomen moet worden en niet steeds naar de afgrond geleid moet worden met chaos aan onnodige nieuwe busvergunningen op de routes en dat er per heden een stopverbod komt vanuit het ministerie voor het uitgeven van nieuwe busvergunningen op de bovengenoemde trajecten.

Wie zou de particuliere bushouders moeten beschermen? Kan er een behoorlijk politieke voering tot stand komen om de bestaande ondernemers tegemoet te komen met wet- en regelgeving? Indien er geen gehoor komt vanuit het ministerie zullen de bushouders genoodzaakt zijn in collectief verband als protest hun tarieven zelf aan te passen om het financiële verlies te kunnen voorkomen met de komst van de onnodige nieuwe busvergunningen op de trajecten.

Namens het bestuur van de VOSOV
Remy Bunsee (ondervoorzitter)

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG