‘Mediation beperkt schade van echtscheiding’

Een vechtscheiding bij de rechter loopt al gauw in de papieren. Steeds wordt de hulp van een mediator ingeroepen. Maar die moet dan wel voldoende kennis hebben van emoties, zaken én de juridische gevolgen van een scheiding, zegt legal family mediator Fred Schonewille. Een vernieuwd handboek toont de laatste inzichten op het gebied van bemiddeling. ‘Soms worden mensen weer verliefd.’ Bron: Nederlands Dagblad d.d. 13 september 2019

Over mediation zegt de Koran 4:35 het volgende: “En wanneer jullie (familieleden van een echtpaar) een breuk (echtscheiding) tussen hen (het echtpaar) vrezen, wijs dan een mediator aan uit zijn familie en een mediator uit haar familie. Als zij beiden (het echtpaar) een overeenkomst (verzoening) wensen, dan zal Allah zorgen voor eendracht tussen hen beiden. Waarlijk is Allah immer Wetend, Bewust.”

Noot: de Koran zegt dat als een echtpaar besluit om te gaan scheiden, het dat moet doen in alle vriendelijkheid, en niet door te gaan vechten, elkaar vies en vuil uit te schelden en vloeken. Ze kunnen misschien in de toekomst besluiten om met elkaar te hertrouwen.

Ahmad Jhawnie

VANDAAG