Surinaams parlement slankt af met achttien zetels

Assembleeleden luisteren naar de jaarrede van de president. Foto: DNA
Print Friendly, PDF & Email

Het Surinaamse parlement gaat zichzelf verkleinen. Bijna alle partijen stemden voor een wet die dat mogelijk maakt. De Nationale Assemblee (DNA) zal worden ingekrompen met 36 procent van 51 naar 33 zetels. De wet moet bij de volgende verkiezingen in 2020 ingaan.

Het idee voor de afslanking komt van de Nationale Democratische Partij (NDP). Volgens die partij is een kleiner parlement efficiënter en levert de inkrimping bovendien een kostenbesparing van tientallen miljoenen op de totale staatsschuld, die ongeveer SRD 20 miljard bedraagt. Tegenstanders kunnen nog een referendum over de nieuwe wet aanvragen.

Bron: Algemeen Surinaams Persbureau (ASP)

Commentaar AJ: afslanking/inkrimping van DNA betekent minder, minder, minder ‘stem- en klapvee’. Lees hier het originele bericht hier.

Gerelateerd artikel: ‘Bouva pleit voor strafrechtelijke vervolging verspreiders nepnieuws’

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG