Reactie op artikel ‘Toestroom aantal Haïtianen en Venezolanen baart Jogi zorgen’

VHP-assembleelid Mahinder Jogi maakt zich zorgen over de grote toestroom van buitenlanders met name Haïtianen, Venezolanen en Serviërs naar Suriname. In gesprek met Suriname Herald zegt hij te hebben geconstateerd dat deze vreemdelingen in groten getale naar ons land komen om hun heil hier te zoeken. Wat hem dwars zit, is dat deze groep heel snel aan een verblijfsvergunning en identiteitskaart (ID-kaart) komt. […..] Hij vermoedt dat de regering dit doet voor meer stemmen bij de verkiezingen in 2020.

Lees meer op Suriname Herald d.d. 12 augustus 2019, link https://www.srherald.com/suriname/2019/08/12/toestroom-aantal-haitianen-en-venezolanen-baart-jogi-zorgen/

‘Arme Haïtianen charteren vliegtuigen’
Er komen duizenden Haïtianen ons land binnen; binnen zes weken kwamen zesduizend mensen uit Haïti onze grens over. Dat onthulde minister Jennifer van Dijk-Silos maandag bij de start van de “Train de Trainers-workshop” van de werkgroep Counter-Trafficking in Persons (TIP).

De minister vroeg zich af of de TIP hierover is gealarmeerd. Zij vindt het namelijk ongekend, dat “binnen zes weken tijd, zesduizend Haïtianen” ons land binnen kwamen.

Bron: lokale nieuwssite d.d. 5 oktober 2016

Noot: van de zesduizend Haïtianen verdwenen 4500 richting Frans-Guyana.

Ex-presidente Michelle Bachelet van Chili was de grote aanjager achter de komst van meer dan 300.000 Haïtianen in een paar jaar tijd (in Chili). Deze Haïtianen waren voor werkgevers ideale werknemers om wat voor werk dan ook voor het minimumloon te doen. Zo kon de Chileense wijndruivenplukker naar zijn loonsverhoging fluiten, als hij überhaupt al zijn baan wist te behouden. Kortom, de links-stemmende arbeider kreeg er dankzij links een enorme hoeveelheid concurrentie bij.

Die (concurrentie) werd verder vergroot door de komst van 350.000 (goed opgeleide) Venezolanen, die gevlucht zijn voor het socialistische schrikbewind van Nicolas Maduro. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat de secretaresses van advocaten in Chili nu vaak Venezolaanse advocates zijn, die blij zijn dat ze een inkomen hebben, want in Chili krijgt een vluchteling natuurlijk geen gratis geld. Bedienend personeel in de Chileense horeca is ook volledig door Venezolanen overgenomen. Gevolg: ook de lagere middenklasse kreeg dankzij het open grenzen beleid van links een klap qua inkomen en werkloosheid. De huidige Chileense president Sebastián Piñera heeft dit beleid inmiddels gestopt. Je komt Chili niet meer zomaar in.

Bron:TPO.nl d.d. 21 oktober 2019

Ahmad Jhawnie

VANDAAG