Reactie op ‘Venezuela overleeft dankzij $ 315 miljoen in contanten verzonden vanuit Rusland’

“Venezuela wordt in leven gehouden door honderden miljoenen dollars die vanuit Rusland zijn verscheept. Een totaal van $ 315 miljoen in dollar- en eurobiljetten werd verzonden in zes afzonderlijke zendingen van Moskou naar Caracas van mei 2018 tot april 2019. Dat blijkt uit gegevens van ImportGenius die Russische douaneregisters verzamelde verkregen via privébronnen. De gegevens zijn beoordeeld door Bloomberg.

Het geld kwam van geldschieters van de regeringen van de landen en ging naar de ontwikkelingsbank van Venezuela. De meest recente geregistreerde transactie vond plaats in april en bestond uit bankbiljetten van $ 97 miljoen, die in twee ladingen van Evrofinance Mosnarbank in Moskou naar Bandes, de ontwikkelingsbank van Venezuela, werd gestuurd.” Bron: Suriname Herald d.d. 2 november 2019

Op de website van The Washington Post verscheen op 12 mei 2019 een interessant artikel getiteld “The real reason Venezuela’s Maduro survives: Dirty money”.

Volgens voornoemd artikel op de The Washington Post wordt president Maduro niet alleen door Cuba en Rusland in het zadel gehouden, maar ook door een belangrijkere factor: de ‘Cartel de los Soles’ (het Kartel van de Zonnen).

De term ‘Cartel de los Soles’ beschrijft een Venezolaanse organisatie die zou worden geleid door de regerings- en legertop van Venezuela die betrokken zijn bij de internationale drugshandel.

In het Belgische opinieblad Knack van 12 juni 2019 schreef Zuid-Amerikaspecialist Ernesto Rodriguez Amari een artikel getiteld Nieuwe cocaïnegolf bedreigt Colombia: “President Maduro is de nieuwe Pablo Escobar”.

“President Maduro is de nieuwe Pablo Escobar” zou kunnen verwijzen naar de link tussen hem en de ‘Cartel de los Soles’.

“Nieuwe cocaïnegolf bedreigt Colombia” (de cocaïneproductie explodeert in Colombia). Dit zou een verklaring kunnen zijn waarom Suriname wordt overspoeld met cocaïne.
Eén van de bevoorrechte getuigen waarmee Amari sprak voor het maken zijn artikel zei het volgende: “Hij (president Maduro) heeft niets voor ons gedaan. Er komen meer drugs uit Colombia dan vóór hij president was.”

Ahmad Jhawnie, vanuit de ‘Bolivariaanse Socialistische Democratische Volksrepubliek’ Suriname

VANDAAG