Suriname nu ook COVID-19-politiestaat

De politiestaattactieken waar ik een paar maanden geleden voor waarschuwde zijn nu naar Suriname gekomen. Hier is een citaat uit “COVID-19-team ondervindt veel tegenwerking” (3 juni 2020).

“De directeur van Volksgezondheid maakt melding van agressief en gewelddadig gedrag bij mensen die opgehaald worden vanwege een potentiële besmetting. “Mensen die flessen kapotslaan om het team aan te vallen en bedreigen met wapens”, legt zij uit. Het ophalen gaat te vaak gepaard met heel wat sensatie en luidruchtigheid. De diensten zijn dan genoodzaakt om geweld toe te passen wat niet de bedoeling is van de gezondheidsoperatie. “Mensen willen niet weggebracht worden en in quarantaine geplaatst worden. Het kan sommige mensen niet schelen dat ze positief zijn, en ze willen dus wegvluchten”, aldus Jessurun.”

Stel je voor dat je bij mensen thuis gaat en probeert hen te ontvoeren en hun reactie is dat ze zich daartegen verzetten en terugvechten. Compleet onverwacht en onlogisch, toch? Blijkbaar wel volgens de hierboven geciteerde directeur van Volksgezondheid. Ik wilde schrijven dat dit is wat er gebeurt als mensen het universeel recht op leven van ieder individu niet kennen en/of niet respecteren, maar helaas heb ik zelfs mensen gezien die (zogenaamd) op de hoogte zijn van die rechten, die tóch mee gaan met de bovengenoemde gevallen van misbruik. Angst (en misschien gewoon hypocrisie) laat mensen tegen hun eigen (vermeende) principes ingaan.

Dit soort ernstige gevallen van mensenrechtenschendingen vinden nu wereldwijd plaats. Ongeveer twee weken geleden heeft iemand een filmpje geüpload naar Archive.org van een soortgelijk geval in Canada. Op basis van het filmpje is blijkbaar een slavenpatrouille bij iemand thuis binnengedrongen en heeft geprobeerd hem te dwingen mee te gaan naar het ziekenhuis voor onderzoek, waarbij met geweld gedreigd werd als het slachtoffer niet zou meewerken. Let vooral op de belachelijke en walgelijke vertoning van ‘beleefdheid’ door de agent van de slavenpatrouille, die duidelijk denkt dat zijn daden moreel juist zijn, terwijl hij in feite een ernstige inbreuk maakt op de rechten van een ander individu; het maakte dat ik letterlijk wilde overgeven. Alles wat hij deed was, in zijn eigen woorden, voor het eigen “welzijn en veiligheid” van zijn slachtoffer.

Dit is hetzelfde soort ‘beleefdheid’ dat de belastinginners aan de dag leggen wanneer ze namens de roverheid je van je geld komen afpersen en beroven – uiteraard in jouw belang. Het deed me denken aan de ‘eerlijke’ en ‘beleefde’ “Armed Gunman” parodie van The Onion.

Nog maar een paar weken geleden schreef ik dat binnen het huidige systeem van slavernij dat bekend staat als het Statisme, “de ‘machthebbers’ meer zeggenschap hebben dan jou over jouw leven, jouw bezittingen en zelfs jouw lichaam. Dit is per definitie slavernij.” En het bovenstaande is het zoveelste voorbeeld dat mijn punt bewijst.

Karel Donk

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG