Black Lives Matter? All Lives Matter!

Demonstranten knielen in Rio de Janeiro met een bord met “black lives matter”. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Zwarten vormen 14 procent van de Amerikaanse bevolking, ten minste 54 procent van de 17.000 moorden per jaar wordt door zwarten gepleegd. Van het aantal doden door de politie is 33 procent zwart. Alleen al hieruit blijkt zonneklaar dat er geen sprake is van structureel racisme. De meeste daders van geweldsmisdrijven in de VS zijn zwart, hoewel zij slechts 14 procent van de bevolking vormen, maar de meeste doden door politiekogels zijn blank. Uit onderzoek blijkt dat blanke agenten eerder geweld gebruiken tegen blanke criminelen dan tegen zwarten uit angst te worden beschuldigd van discriminatie.

Lees meer op De Nieuwe Zuil d.d. 2 juni 2020

Wereldwijd worden er gemiddeld 400.000 mensen per jaar vermoord
De Jerusalem Talmud, Sanhedrin 4:1 (een Joods geschrift) zegt: “Wie een ziel vernietigt (een mens doodt), het wordt beschouwd alsof hij de gehele wereld heeft vernietigd (de gehele mensheid heeft gedood). En wie een leven redt, het wordt beschouwd alsof hij de gehele wereld heeft gered.”

De Koran 5:32 zegt: “…….wie ook een mens doodt, behalve wegens het doden van anderen (uit noodweerexces) of het scheppen van wanorde in het land (het doden van rebellen, terroristen), het is alsof hij de gehele mensheid heeft gedood, en wie ook een mens redt, het is alsof hij de gehele mensheid heeft gered…..”

Bonusquote: “Wie ook een mens doodt, het is alsof hij de gehele mensheid heeft gedood” Zie hoe zeer waardevol het leven van één mens is. Vandaar de doodstraf voor moordenaars.

In zijn artikel “Decembermoorden, misdrijven tegen de menselijkheid” op Starnieuws d.d. 20 oktober 2015, schreef Theo Para (pseudoniem van de arts Henry Does): “Misdrijven tegen de menselijkheid worden als misdrijven tegen de hele volkerengemeenschap opgevat. Ze zijn dermate ernstig dat naar internationale norm noch amnestie nog verjaring moreel en strafrechtelijk toelaatbaar worden geacht.”

Noot: Black Lives Matter (“Zwarte levens doen ertoe”, afgekort als BLM) is een internationale beweging die ontstaan is in de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten als reactie op politiegeweld tegen Afro-Amerikanen.

All Lives Matter is een reactie op Black Lives Matter.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG