Reactie op “Black Lives Matters afschilderen als racistisch is racistisch”

De heldenstatus die Geroge Floyd dezer dagen postuum krijgt opgeplakt in de media en door demonstranten zegt meer over hen dan over Floyd. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

In zijn artikel “Black Lives Matters afschilderen als racistisch is racistisch” op Suriname Herald merkt Henry Does op, dat Ahmad Jhawnie in zijn artikel “Black Lives Matter? All Lives Matter!” de naam van George Floyd helemaal niet heeft genoemd. Klopt als een bus. Anders zou ik nog 399.999 namen moeten opnoemen.

Dit artikel wijd ik aan onze martelaar en held George Floyd.

“Op een slechte dag in 2007 wordt er in een zwarte wijk van Houston aangebeld bij een hoogzwangere vrouw. De man die voor de deur staat roept dat hij van de waterleiding is. Als de vrouw de voordeur opendoet vermoedt zij dat de man iets anders wil. Zij probeert de voordeur dicht te gooien, maar de man verhindert dat.

Er stopt een auto voor het huis waar nog vijf mannen uitspringen, die zich met de man van de ‘waterleiding’ toegang verschaffen tot de woning van de vrouw. De mannen zijn gewapend en halen haar huis overhoop op zoek naar drugs en geld. Dat vinden ze niet. Uiteindelijk zullen ze vertrekken met haar telefoon en wat persoonlijke bezittingen.

Gedurende de overval is de hoogzwangere vrouw in grote paniek. Zij staat doodsangsten uit over haar eigen leven en dat van haar ongeboren kind. Een van de mannen probeert de vrouw onder controle te houden door een pistool op haar buik te richten. Zijn naam is George Floyd.

Een buurvrouw weet de nummerplaat van overvallers te noteren en Floyd gaat voor vijf jaar de gevangenis in. Daar zat hij al eens tien maanden wegens betrokkenheid bij een andere gewapende overval. En, verspreid over de jaren, nog eens twee jaar voor cocaïnebezit en handel.

Op de dag van zijn arrestatie en zijn dramatische dood in Minneapolis was hij volgens het autopsierapport onder invloed van fentanyl (50 keer sterker dan heroïne) en methamphetamine (crystal meth) en betaalde hij in een winkel met vals geld.

Al deze criminele activiteiten en het trauma dat hij de hoogzwangere zwarte vrouw vermoedelijk voor de rest van haar leven bezorgde is geen rechtvaardiging voor de moord op George Floyd door politieagent Derek Chauvin.

Die rechtvaardiging bestaat niet. Maar het martelaarschap en de heldenstatus die Floyd dezer dagen postuum krijgt opgeplakt in de media en door demonstranten zegt meer over hen dan over Floyd.”

Bron: “Misselijkmakende selectieve verontwaardiging over dood van George Floyd” op TPO d.d. 12 juni 2020

In het hierbovengenoemde artikel op TPO staat verder: “De levensloop van George Floyd was niet smetteloos, maar hij wist veel harten te veroveren met zijn vriendelijke eenvoud”, schreef de Volkskrant.”

Dat wordt ook vaak gezegd van moslims die (zelfmoord)aanslagen pleegden. “Hij was een vriendelijke en behulpzame man, een liefhebbende vader, een romantische echtgenoot blablabla.”

Tevreden, oom Henry?

Ahmad Jhawnie, een tropische etno-negationist

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG