Overname Palmentuin door ex-first lady Bouterse-Waldring

Bouterse en zijn echtgenote maken na de feestelijke ingebruikname in augustus 2019, een wandeling langs de verschillende cabana’s op de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Foto: Suriname Herald

Het moet ons niet meer verassen. Maar de laatste adem van de regering-Bouterse/Adhin heeft nog veel vieze geurtjes. De Palmentuin-wandelstrook met winkeltjes is afgegeven aan een Stichting Palmentuin Waka Pasi, Craft & More. Om hoeveel grond het gaat is nog niet duidelijk. Wat we zeker weten is dat de vrouw van ex-president Desi Bouterse, Ingrid Bouterse-Waldring, de voorzitter is.

Het bestuur wordt verder versierd met Mike Nerkust (districtscommissaris) en Anwar Moenne (Onderdirecteur Technische Diensten Directoraat Openbaar Groen).

Misschien zelfs meer icoon dan de Cultuurtuin, waarvan zes hectare is uitgegeven (gestolen), is de Palmentuin één van de historische natuurplekken die Paramaribo, Paramaribo maakt.

Terwijl het volk zat te pinaren onder armoede en corruptie heeft de regering-Bouterse/Adhin met een donatie van India een bedrijf opgezet om de Palmentuin economisch te exploiteren. Nu (na tien jaar) pas is het duidelijk hoe onze ex-president Bouterse ondernemerschap wilde stimuleren. Namelijk donaties gebruiken als investeringskapitaal voor partijvriendjes…en vrouw. Een donatie uit een bevriend land dat bestemd was om een historisch erfgoed te verfraaien ten goede van eco-toersime.

Misschien wilde de regering-Bouterse/Adhin daarom bij de opening van de Palmentuin Waka Pasi Craft & More in eerste instantie niet publiekelijk erkennen dat alles is bekostigd door de Republiek India. Om zo de fraude makkelijker te kunnen afschrijven als een eigen investering. Terwijl het volk dubbel en dwars moet werken mogen deze drie (rijken) slapend rijker worden van ons erfgoed.

Een uitgave van grond en toewijzing van economische autoriteit ten aanzien van de Palmentuin aan mevrouw Bouterse-Waldring en vriendjes is ten nadele van de staat Suriname en haar bevolking. Dit is onbetwistbaar. Ook het gebruik van een donatie vanuit India voor het opzetten van een duidelijk commerciële stichting (een bedrijf dus) is op zijn minst misleidend en naar mijn ogen crimineel.

Ing. Anwar Alibux
Voorzitter Stichting Samarja

VANDAAG