Activiteiten Verkeerveiligheidsmaand ook nu belangrijk

Foto: Korps Suriname Verkeervrijwilligers
Print Friendly, PDF & Email

Ook dit jaar werd de Verkeerveiligheidsmaand (VVM) aangekondigd, weliswaar niet met een fysieke bijeenkomst, maar via de televisie. De bedoeling van deze maand is om zo min mogelijk verkeersdoden en verkeersslachtoffers te hebben van 15 augustus tot 15 september. Het thema dit jaar is “Geef voorrang aan gezondheid en veiligheid”.

Het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) levert met haar vrijwilligers, van jong tot oud, een bijdrage aan verantwoord en veilig verkeer in Suriname. We hebben het dan wel over het verkeer te land. Gisteren stonden in de felle zon KSV-leden tezamen met jongeren van Stichting De Stem en leden van Vereniging Jongeren van Commewijne in Meerzorg. Gewapend met snelheidsborden!

Volgens zeggen was het duidelijk merkbaar dat bestuurders van zowel bromfietsers als voertuigen hun snelheid aanpasten. Vorige week werd er aan de Henck Arronstraat in Paramaribo ook een snelheidscampagne gehouden. Bestuurders die aan hun smartphone zaten of zonder seatbelt om reden, kwamen ook voorbij. Dit is nog altijd ongewenst gedrag. Evenzo die bestuurders die meer dan de toegestane snelheid van 50 km/uur voorbijraasden.

Door de Verenigde Naties (VN) werd het “Decennium van actie voor verkeersveiligheid” aangekondigd van 2011-2020. Landen aangesloten bij de VN, waaronder ook Suriname, behoren dan acties te ondernemen om bepaalde doelen te bereiken. Het streven is onder andere om 50 procent minder (zwaar) gewonden te halen en 30 procent minder ziekenhuiskosten in 2020.

Ondanks we een avondklok hebben en er dus minder uren van verkeer zijn, hebben we al drie verkeersdoden voor deze VVM. Verkeersslachtoffers worden vaak genoeg niet belicht en zeker nu alles draait om COVID-19. Maar ook zij hebben te maken met minder plezierige omstandigheden waarbij hun leven helemaal ontwricht raakt. Net zoals er nu regels aangekondigd zijn om besmetting met het coronavirus te voorkomen, behoren deelnemers aan het verkeer de verkeersregels in acht te nemen. Elke dag weer ja, hoe vervelend dat ook klinkt of mag zijn.

Om meer te weten te komen hoe wij denken over gedrag in het verkeer in Suriname heeft het KSV een online enquête opgesteld. Dit is ook een activiteit die ons naar een beter beleid en veiliger verkeer moet brengen. Het KSV stelt het op prijs als u de moeite neemt deze enquête in te vullen zodat we gezamenlijk kunnen streven naar een veiliger verkeer.

Klik hier om mee te doen aan deze enquête.

Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV)

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

GISTEREN