Rutte en Hoekstra falen in aanpak KLM

Print Friendly, PDF & Email

KLM moet bezuinigen - en flink ook. Na lange onderhandelingen met de vakbonden is een akkoord bereikt. Toch wil Hoekstra dat de onderneming nog meer bezuinigt, en zo niet, dan kan het bedrijf afscheid nemen van de miljardensteun van de staat.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra gaat er met gestrekt been in. Werknemers van KLM moeten meer inleveren, zodat de luchtvaartmaatschappij in de toekomst winstgevend wordt. Ook gaat het om belastinggeld, en zeker in het geval van KLM - het enige bedrijf dat specifiek wordt gered door de overheid - moet daar dan ook zorgvuldig mee worden omgegaan.

Bron: De Dagelijkse Standaard d.d. 31 oktober 2020

Lees ook "Steunpakket KLM voor 3,4 miljard, banenverlies onvermijdelijk" op NOS.

SLM in crisis, schuld van US$ 100 miljoen
President Chan Santokhi heeft woensdagavond (28 oktober) tijdens een persconferentie gezegd dat de SLM bijkans stuurloos is geworden en een schuld van US$ 100 miljoen heeft. De SLM verkeert in een slechte staat.

De president zegt dat zijn regering een traject heeft ingezet voor het ontwikkelen van beleid voor de parastatale bedrijven in ons land. Deze bedrijven zijn bedrijven waarin de regering een stukje verantwoordelijkheid heeft, moeten weer winstgevend worden gemaakt, aldus Santokhi.

Volgens de president ging het moeizaam om alle benodigde informatie te verkrijgen van de SLM. Het stuit de regering tegen de borst dat de Boeing 777 is geleased zonder dat die gevlogen heeft vanwege een probleem met het certificeringsproces.

Binnen drie weken verwacht de regering van de leiding van de SLM volgens de president een hervormingsplan met actiepunten om het bedrijf in rustig vaarwater te brengen. Het bedrijf zit een crisis en er komt een crisisteam bestaande uit nationale en internationale experts, aldus de president.

Inmiddels is het personeel van de SLM en andere parastatale bedrijven ontevreden over zijn salaris.

Bron: Suriname Herald d.d. 29 oktober 2020

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG