Hetero haat!

Een voorstander van meer homorechten wappert met de regenboogvlag voor het Amerikaanse hooggerechtshof in Washington, D.C. Foto: AFP

X. is een Hindoestaanse dame van halverwege 20 en ze heeft al vele jaren een intieme relatie met een Javaanse moslima van bijna dezelfde leeftijd: het moge duidelijk zijn dat beide dames lesbisch zijn en beiden zijn heel gelukkig met elkaar. Tot voor kort hielden ze hun relatie geheim voor de buitenwereld, maar sinds een paar maanden zijn ze in de openbaarheid getreden met hun geaardheid en hun relatie.

De broers en zusjes van de Javaanse moslima, reageerden vol begrip en tolerantie: hun mening is dat elk mens zelf moet kiezen waar hij, of zij gelukkig mee is. Zij steunen hun zusje op alle fronten. Voor de Hindoestaanse jongedame ligt alles heel anders: haar moeder is een moderne, ontwikkelde vrouw, die open en tolerant in het leven staat en ze steunt haar dochter onvoorwaardelijk. Maar de overige familieleden, broers en zusters, neven en nichten en ooms en tantes, hebben X. vervloekt, verstoten en hebben alle contact met haar verbroken!

Ze wordt behandeld als een paria en ze wordt gemeden, alsof ze een ziekte is. De verwijten die ze krijgt variëren van “motjo, kuttia, hoer, tot “onfatsoenlijk, vieze slet, …likster.” Erger is dat ze door diverse mannelijke familieleden wordt bedreigd met geweld en zelfs de dood. Een oom van lesbische X. plaatst haar in de categorie “zondaar die tegen God en geloof ingaat, die zal branden in de hel!” De dreiging met geweld heeft zulke expliciete vormen aangenomen dat beide dames nu wegen zoeken om te vluchten naar het buitenland, het liefst Nederland, waar ze hopelijk zonder angst en in vrijheid kunnen leven.

Elk mens op aarde streeft naar geluk binnen een relatievorm. En elk mens heeft het recht om te streven naar geluk. Elk mens heeft ook de vrijheid van partnerkeuze om zijn/haar geluk te ondersteunen: tenminste, zo zou het moeten zijn! Maar verblind door religieuze intolerantie, met de Bijbel, de Gita, de Koran en andere geloofsboeken in de hand, worden mensen die anders geaard zijn en niet voldoen aan het beeld van de meerderheid, verstoten, vervolgd en uitgekotst door de samenleving!

Het is intriest dat uitgerekend gelovige mensen, de Goddelijke liefde de rug toekeren en kiezen voor de satanische, intolerante haat! Of iemand homo is, of lesbienne, of transgender, of hetero, of bi… Het maakt niets uit! We zijn allemaal mensen, geschapen door één God en we hebben het recht op vrijheid van keuze. En mochten we een foute keus maken, dan mag alleen God daarover oordelen en niet een ander mens. En als iemand gelukkig is met zijn/haar keus: wie bent u dan, om te oordelen? Bent u God?

Triest dat anno 2021, in een zogenaamd gelovig land als Suriname, mensen nog steeds moeten vluchten wegens hun geaardheid. Dezelfde mensen, die andersdenkenden veroordelen, doen nog ergere dingen in bed, maar voelen zich verheven boven andersdenkenden: blijkbaar ben je heilig als je dezelfde intieme handelingen pleegt met je partner van het andere geslacht.

Ik ben zelf 100 procent hetero en ik ben een christen en ik heb één zoon. Mocht hij ooit bekendmaken dat hij homo is, of bi, of transgender, dan blijft hij nog steeds mijn zoon en mijn liefde voor hem blijft behouden, want mijn liefde voor mijn zoon is niet gebaseerd op zijn geaardheid, of zijn partnerkeuzes in het leven. Sterker nog: dan zal ik hem extra aandacht en liefde betonen, omdat ik weet dat hij een moeilijke route gaat bewandelen.

Het zijn de kinderen van satan die anderen veroordelen, hen een etiket opplakken en hen vervolgen en hun intolerante haat goedpraten in naam van de Almachtige. De hypocriete houding van de gelovigen is ongelooflijk: binnen de zorg werken relatief veel mensen met een andere geaardheid, maar als je ziek bent, of je bent stervende en je hebt zorg nodig, dan ben je maar wat blij met de zorg en de medicijnen, jou toegediend door zorgpersoneel. Dan vraag je niet naar iemands geaardheid.

Als je sterft van de honger en iemand biedt jou eten en drinken aan, dan vraag je niet naar iemands geaardheid. Als iemand voedselpakketten uitdeelt, dan ben je blij, dan vraag je niet naar iemands geaardheid. Als je betrokken bent bij een verkeersongeluk en je ligt halfdood, bloedend op je ondergang te wachten en de ambulance duikt op, met medewerkers die jou helpen, dan vraag je niet naar hun geaardheid. Je bent blij met de hulp. Als je met hulp van de gynaecoloog je kind op de wereld zet, dan vraag je niet naar zijn/haar geaardheid.

Want iemands geaardheid, zegt niets over zijn, of haar mens-zijn! We zijn allemaal evenveel mens, met allemaal het recht op geluk middels een vrije partnerkeuze en die keuze moet gerespecteerd worden. En als u dat niet kunt, dan heeft u geen klap begrepen van het begrip GOD EN LIEFDE!

Radjindre (Radja) Ramdhani

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG