Als je twijfelt; nul van de 136.000 Surinamers gestorven aan het AstraZeneca-vaccin

Vaccinatiecampagne in Suriname met het AstraZeneca-vaccin. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Als de heisa rondom het vaccineren tegen het COVID-19-virus, meer nog het AstraZeneca-vaccin, een trekje van waarheid had, zou je nu zeker ernstige gevallen en misschien ook doden hebben. Er zijn personen die doen overkomen alsof de vaccins kwade, slechte en gevaarlijke spuitjes zijn. Niet lang terug werd er zelfs beweerd dat er microchips in de prikjes zaten. Een andere bewering is dat het prikje jou 'magnetisch' maakt. Niets is minder waar.

Hoe werkt een vaccin?
Vaccins werken door het immuunsysteem van een persoon, dus de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren en voor te bereiden om een bepaalde kiem te herkennen en zich tegen die kiem of infectieziekte te verdedigen. Wanneer je dan besmet raakt met het virus, herkent je immuunsysteem het. Omdat jouw lichaam al voorbereid is om het virus aan te vallen, beschermt het je tegen het virus.

Vaccins bevatten meestal kleine fragmenten van het ziekteverwekkende organisme of de blauwdrukken daarvan. Ook bevatten ze andere ingrediënten om het vaccin veilig en effectief te houden. Deze laatste ingrediënten zijn in de meeste vaccins opgenomen en worden al decennia in miljarden vaccins gebruikt. Alle ingrediënten zijn getest op veiligheid. Er zijn vele soorten vaccinaties, zoals vaccinaties tegen gele koorts, hepatitis en malaria. Haast alle kinderen worden al in hun peuterjaren gevaccineerd.

Wat is het AstraZeneca-vaccin?
Het COVID-19-vaccin van AstraZeneca is sinds 29 januari 2021 goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vaccin van AstraZeneca is beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door de World orld Health Organization (WHO) en het is getest op tienduizend mensen. Uit onderzoek van het vaccin AstraZeneca is gebleken dat de werking van het vaccin 62 procent is. Dit is te vergelijken met het griepvaccin. Het Oxford-AstraZeneca is het meest gebruikte vaccin in de wereld en wordt in 176 landen van de wereld toegediend.

Vaccinaties in Suriname
Sinds de start van de vaccinatiecampagne in Suriname in februari 2021, zijn er al 136.000 Surinamers gevaccineerd. Van de 136.000 zijn 25.933 Surinamers volledig gevaccineerd. 136.000 landgenoten komt neer op ruim twintig procent of één op de vijf Surinamers.

Weet u, dat na al deze 136.000 vaccinaties niet eens één enkel gevaccineerd persoon als gevolg van het vaccin is komen te overlijden? Weet u ook wel, dat tot nu toe niemand door het nemen van één van de zovele vaccinaties ernstig ziek is geworden? Er zijn mensen die ons bang maken voor het nemen van het vaccin. Niet eenieder bedoelt het slecht. Ze horen geruchten dat gevaccineerden dood zullen gaan of ziek zullen worden en verspreiden die dan verder.

Is het na zo'n groot aantal gevallen niet duidelijk dat de geruchten fabels zijn? Twijfel niet en wees niet bang. Red jezelf en redt anderen. Wees onderdeel van de oplossing. LIBI LANGA, laat je vaccineren!

Serge Emanuels BSc.

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG