Rioolputdeksels goud waard?

Foto: Tanya Frijmersum
Print Friendly, PDF & Email

Al geruime tijd worden deksels van de grote rioolputten verwijderd of gewoon gestolen. Dat kost weer geld dat in feite anders gebruikt kon worden. Het is ongewenst gedrag van personen die dit doen en levert ook gevaar voor voetgangers.

In de omgeving van de Gravenberchstraat, Johan Adolf Pengelstraat en de Verlengde Gemenelandsweg is het al enige weken raak! Onfatsoenlijke personen, lees dieven, halen de toch wel zware ijzeren rioolputdeksel weg. Het model deksel heeft over het algemeen geen handvat aan het deksel, maar er zijn openingen waarmee je met een haakvormig voorwerp het wel kan optillen. Op de fiets zal men niet al deze dingen vervoeren.

Een wachter die in de buurt van de brandweer oppast op een pand, had niets in de gaten gehad toen er vlakbij een deksel werd gestolen. Hij wist wel te melden dat een veiligheidscamera van een naburig pand beelden had opgeleverd die de politie had gezien. Een vwo-leraar weet mij te vertellen dat het bekend is dat er in Paramaribo-Noord een opkoper is en dat de politie dit ook weet.

Je vraagt je af als dit bedrijf of deze persoon die ijzer smelt of doorverkoopt het een gewone zaak vindt dat men even een aantal deksels daar brengt. Alsof we tegenwoordig een nieuwe verzamelhobby hebben en bij geringe opbergruimte het dan maar weer doorverkopen. Het zal zeker wat geld opleveren. Zolang mensen dit geld verdienen, waar er een ziek luchtje aan zit normaal vinden, zullen er dus vaker grote en diepe gaten ons aanstaren.

Sommigen hebben een tak erin gekregen of een stok om voetgangers, maar ook diegenen die in het donker daar zouden willen parkeren, te waarschuwen. Het is dus zaak dat buurtbewoners doorgeven als ze dit soort diefstal opmerken en niet denken dat het de overheid zijn zaak is.

Tenslotte hebben burgers die op trottoirs lopen er last van. Wie wil nu in zo’n diepe put vallen of een enorme verwonding oplopen? Dat willen we toch absoluut niet hebben? Geef bij het zien van een openstaande grote rioolput dit ook zo snel mogelijk door aan betreffende instanties die hierover gaan.

Tanya Frijmersum

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG