Man (92) voor dertiende keer vader

Kind van 92-jarige vader

Een Palestijn van 92 jaar is voor de dertiende keer vader geworden. De man, Mahmoud al-Adam, heeft de baby Tamara genoemd en spreekt tegen al-Arabiya van een geschenk van God.

“Ik heb nu acht dochters en vijf zoons,” zegt Adam. “Het was een grote verrassing om op deze leeftijd nog een kind te krijgen, maar God heeft het zo gewild.”

Moeder
De moeder is een dove vrouw van 42 jaar die niet kan praten. Ze trouwde een paar jaar geleden met Adam, nadat zijn eerste vrouw was overleden.

De vrouw is erg blij dat ze moeder is geworden. Ze had niet verwacht dat ze nog zwanger kon worden van haar echtgenoot, gezien zijn hoge leeftijd.

Een van de oudste
Volwassen mannen kunnen in theorie hun hele leven kinderen verwekken, maar vaak neemt de vruchtbaarheid af als zij ouder worden.

De Palestijn is met zijn 92 jaar een van de oudste vaders ooit. Volgens het Guinness Book of Records staat het wereldrecord op naam van de Australiër Les Colley (1898 – 1998). Hij was 92 jaar en tien maanden oud toen zijn negende kind werd geboren in 1991.

NOS

VANDAAG