‘Doodgeboren’ Indiase baby blijkt in leven

Couveuseafdeling in India. Foto: AFP

Een ouderpaar in de Indiase hoofdstad New Delhi ontdekte deze week mogelijk net op tijd dat een van hun twee doodverklaarde pasgeboren baby’s in leven was.

De ouders waren met hun ‘doodgeboren’ premature tweeling op weg naar de plek waar de laatste rituelen voltrokken zouden worden, toen een van de baby’s een teken van leven vertoonde. De vader en moeder zagen iets bewegen onder het plastic waarin hun tweeling was gewikkeld.

Ze brachten het levende kind onmiddellijk naar een kinderziekenhuis, waar het nu in kritieke conditie verkeert. Het privéziekenhuis in New Delhi waar de kinderen ter wereld gekomen waren, heeft ontzet gereageerd op de fout die de arts in deze zaak heeft gemaakt. De dokter die de overhaaste conclusie trok, mag niet meer komen werken zo lang het onderzoek in deze zaak duurt.

Rekening gepresenteerd
De politie van New Delhi onderzoekt wat er er is gebeurd in het Max Hospital. Lokale bestuurders laken de “schokkende, misdadige onachtzaamheid” van het ziekenhuis.

Het debat over de peperdure privéklinieken in India is opnieuw opgelaaid. Vorige maand was de verontwaardiging groot toen een meisje aan knokkelkoorts stierf in een andere privékliniek en haar ouders een rekening van 1.800.000 roepies (23.500 euro) gepresenteerd kregen voor de vijftien dagen dat het kind opgenomen was geweest.

NOS

VANDAAG