Licht weer aan na 112 dagen: school op Puerto Rico door het dolle heen

Puerto Rico was voorheen groen

Leerlingen springen en rennen gillend door de gangen, docenten zingen en luiden de schoolbel, want het licht doet het weer. De Academia Bautista de Puerto Nuevo in de Puerto Ricaanse hoofdstad San Juan heeft na 112 dagen weer elektriciteit.

In september werd het Amerikaanse Caribische eiland getroffen door orkanen Irma en Maria. De infrastructuur op Puerto Rica raakte zwaar beschadigd en ongeveer driekwart van de inwoners kwam zonder stroom te zitten.

De afgelopen tijd zijn voorzieningen mondjesmaat gerepareerd. Maar zo’n 40 procent van het eiland heeft nog altijd geen elektriciteit. Het bestuur van Puerto Rico hoopt dat de stroomvoorziening in maart volledig is hersteld.

NOS

VANDAAG