Ordinaire vertoning tijdens protest vaccinatiedwang

Activist Sibrano Pique gaat tekeer tegen een journalist van Key News
Print Friendly, PDF & Email

De groep die zich verzet tegen vaccinatiedwang, meer bekend als de antivaxxers, heeft zich deze week uitgelaten en een protestmanifestatie gehouden op het Mr. Bronsplein. Tijdens een persconferentie heeft de groep duidelijk gemaakt dat er wel sprake is van een vaccinatiedwang wanneer het gaat om het nemen van het COVID-19-vaccin.

Ze merkt dat de regering meer maatregelen aan het nemen is om burgers ertoe te bewegen het vaccin te nemen. De antivaxxers vinden zelfs dat de regering bewust verdeeldheid aan het creëren is tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.

Aan de ene kant zegt de regering dat die niemand dwingt om zich te vaccineren en dat wordt iedere keer benadrukt tijdens de wekelijkse COVID-19-persconferentie. Tegelijkertijd zien we dat op bepaalde ministeries ongevaccineerden geen toegang wordt geboden tot de overheidsgebouwen. Dit betekent dat personeelsleden verplicht zijn zich te laten vaccineren. Sommige bedrijven gaan wel zover om hun personeel te verplichten zich te laten vaccineren, anders mogen ze het gebouw niet in.

Tijdens de aanpassing van de COVID-19-maatregelen is indoor dining nu wel toegestaan. Echter kan dit alleen op vertoon van een COVID-pas waarbij te zien is dat personen volledig zijn gevaccineerd. Zij die niet gevaccineerd zijn mogen wel binnen in een restaurant eten op vertoon van een COVID-antigeentest welke niet ouder dan 24 uur mag zijn. Deze nieuwe maatregelen worden als “niet logisch” gezien door de antivaxxers en worden deze juist onder de noemer van verdeeldheid creëren geplaatst.

Journalist van Key News aangevallen door actievoerders:

Ondanks het doel was om een vreedzame betoging te hebben op het Mr. Bronsplein als protest tegen een vaccinatiedwang, brak er een ordinair gevecht uit tussen demonstranten. Terwijl de pers daar was en het gevecht aan het vastleggen was, werd een cameraman van Key News bedreigd door activist Sibrano Pique en omstanders.

Een opgewonden Pique was duidelijk verhit dat er werd gefilmd en ging in gevecht met de cameraman. Hij probeerde de apparatuur van de cameraman weg te duwen. Tegelijkertijd waren omstanders de cameraman aan het uitschelden. Bij deze ordinaire vertoning is ook weer duidelijk gebleken dat men in de schoenen van de media wil staan en wil gaan bepalen wat wel en niet vastgelegd mag worden. Men moet met zijn poten van de media afblijven!

Uitbundig gevierd
Terwijl er geprotesteerd wordt tegen vaccinatiedwang zien we dat sinds het uitgaansverbod is verruimd naar 23.00 uur, het een festijn op straat is geworden. Feestjes, huwelijken en verjaardagen worden uitbundig gevierd. De gebruikelijke ‘hangplekken’ zijn drukbezocht zoals het Onafhankelijkheidsplein, de Wilhelminastraat en zelfs op de hoek van Kwattaweg en Grandostraat was men zwaar aan chillen met luide muziek en bier.

Het lijkt wel alsof men vergeten is dat COVID-19 er nog steeds is en een vijfde coronagolf om de hoek is. Dagelijks lezen we hoe de verschillende Europese landen zware maatregelen aan het treffen zijn en weer teruggaan naar het beperken van de bewegingsvrijheid. In Oostenrijk heeft men zelfs een lockdown voor ongevaccineerden ingevoerd. Ze mogen alleen voor essentiële zaken naar buiten. Ook andere Europese landen overwegen ook zo een lockdown.

Dat twintig zwangere vrouwen in Suriname bezweken zijn aan COVID-19, geeft al aan hoe ernstig de situatie is. Het gevolg hiervan is dat twintig kinderen moeten opgroeien zonder een moeder. Dit moet ons wel tot nadenken zetten over hoe voorzichtig we nog altijd moeten zijn door minimaal de basis MoHaNa-regels in acht te nemen.

VANDAAG