Brazilië verder op WK in eigen land

Thiago Silva. Foto EPA

Brazilië heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WK in eigen land door Colombia in Fortaleza met 2-1 te verslaan.

Colombia was tot nu toe de smaakmaker van het toernooi, maar kwam er voor de rust niet aan te pas. Brazilië hanteerde een moordend tempo en zette de tegenstander daarmee vast op eigen helft. Al na zeven minuten was het raak. Uit een hoekschop van Neymar tikte Thiago Silva de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen.

Juan Cuadrado had snel wat terug kunnen doen, maar zijn schot ging net naast. Dat was het enige wapenfeit in de eerste helft van Colombia, dat goed wegkwam bij twee grote kansen voor Hulk. Tot twee keer toe stuitte de aanvaller van FC Zenit op doelman David Ospina.

Impasse
Het eerste kwartier na de rust was weinig aan. De wedstrijd verkeerde in een impasse en beide landen leken niet in staat die te doorbreken. Dat veranderde abrupt toen na ruim een uur spelen beide landen een goal afgekeurd zagen worden.

Thiago Silva pakte de bal handig (maar onreglementair) van Ospina, waarna de bal in het doel vloog. De Braziliaan kreeg geen goal, maar een gele kaart. Even later schoot Mario Yepes namens Colombia uit een scrimmage binnen, maar er was al gefloten voor buitenspel.

David Luiz zorgde vervolgens wel voor een geldig doelpunt. Hij mikte de bal uit een verre vrije trap op schitterende wijze met de binnenkant van de voet in de kruising.

Colombiaanse brille
Colombia moest nu komen en voor even was de brille er weer. Het leverde Los Cafeteros een strafschop op toen Carlos Bacca door doelman Julio César onderuit werd gehaald. James Rodríguez benutte de buitenkans en maakte daarmee zijn zesde treffer van het toernooi.

In het restant zorgden de Colombianen voor veel dreiging, maar tot een echte kans op de gelijkmaker en een verlenging kwam het niet.

NOS

VANDAAG