WK voorbij voor Neymar

Neymar wordt behandeld aan zijn rug. Foto AFP

Neymar is de rest van het WK voetbal uitgeschakeld door een zware rugblessure. De Braziliaanse teamarts liet weten dat de sterspeler een gebroken rugwervel heeft opgelopen in de kwartfinale tegen Colombia.

Neymar ging in de met 2-1 gewonnen wedstrijd in de 86ste minuut met een brancard van het veld nadat hij de knie van Juan Zúñiga hard in zijn rug had gekregen. Hij werd huilend van de pijn afgevoerd naar het ziekenhuis in Fortaleza.

Volgens teamarts Rodrigo Lasmar is Neymar vier tot zes weken uitgeschakeld. “Het is niet zo ernstig dat Neymar moet worden geopereerd, maar hij heeft tijd nodig om te herstellen. Helaas is hij niet meer in staat om op het WK te spelen.”

“Neymar huilt niet zomaar”
Bondscoach Felipe Scolari van Brazilië sprak kort na de wedstrijd al zijn zorgen uit over de blessure van de 22-jarige ster. “Hij huilde van de pijn. Dat doet hij niet zomaar”, zei Scolari.

De Barcelona-aanvaller was de grote uitblinker van de Seleção op het WK. Hij maakte vier doelpunten en benutte de laatste strafschop van de Brazilianen in de penaltyreeks tegen Chili in de achtste finales.

Brazilië moet dinsdag in de halve finale tegen Duitsland naast Neymar ook Thiago Silva missen. De aanvoerder is geschorst na zijn tweede gele kaart tegen Colombia.

Terug naar Rio
Over de blessure van Neymar zei Silva: “Zúñiga is geen slechte kerel, ik ken hem uit de Italiaanse competitie. Maar ik denk dat dit lichtzinnig van hem was. We zijn heel afhankelijk van Neymar. Hij maakt het verschil bij ons.”

Neymar hoeft niet in het ziekenhuis te blijven. Hij vliegt, gehuld in een speciaal corset, met de Braziliaanse selectie terug naar Rio de Janeiro.

NOS

VANDAAG