Klose WK-topscorer aller tijden

Miroslav Klose. Foto EPA

Met zijn doelpunt tegen Brazilië is Miroslav Klose topscorer aller tijden op een WK. De Duitse spits scoorde in de halve finale de 2-0 voor Duitsland en heeft nu zestien treffers op een WK op zijn naam staan. Daarmee heeft hij het record van de Braziliaan Ronaldo verbroken.

Klose eindigde in 2002 als tweede op de topscorerslijst op het WK met vijf doelpunten. Vier jaar later, op het WK van 2006 in eigen land, werd hij topscorer van het toernooi. Ook op dat WK trof hij vijf keer doel. In 2010 was hij goed voor vier treffers.

Klose maakte eerder dit WK, toen hij invaller was in de groepswedstrijd tegen Ghana, zijn vijftiende doelpunt. Met die goal ontdeed hij zich al van Gerd Müller als Duits topscorer op WK’s en werd hij de oudste Duitse doelpuntenmaker op een wereldkampioenschap. Dat record heeft hij nu dus nog wat aangescherpt.

Voor Klose was het zijn 71ste interlandgoal. Daarmee is hij al de Duitse topscorer aller tijden in de nationale ploeg.

NOS

VANDAAG