WK 2014 erg goed bezocht

Toeschouwers tijdens een van de wedstrijden. Foto AP

Met nog vier wedstrijden te gaan is het WK in Brazilië het op één-na-drukstbezochte WK in de voetbalhistorie. Gemiddeld zaten er tijdens het WK 52.762 mensen in het stadion. Dat zijn er 271 meer dan bij het toernooi van 2006 in Duitsland, dat tot dit jaar op de tweede plek stond.

De onbetwiste nummer 1 op de lijst is nog altijd het WK in 1994, dat in de Verenigde Staten werd gehouden. „We denken dat dat record nog wel een tijdje zal blijven staan, vanwege de grote capaciteit van de stadions”, aldus een woordvoerder van de FIFA. In de VS keken er gemiddeld 68.991 mensen in het stadion naar een WK-wedstrijd.

In totaal kwamen er dit WK, na 60 wedstrijden, 3.165.693 mensen naar de Braziliaanse stadions. Deze zaten daarmee voor 98,3 procent vol. Het WK van 1950, dat eveneens in Brazilië werd gehouden, trok in 22 wedstrijden ruim 1 miljoen toeschouwers. Toen zaten er per wedstrijd zo’n 47.500 mensen in het stadion.

De Telegraaf

VANDAAG