Blatter gaat voor vijfde termijn

Sepp Blatter. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Sepp Blatter gaat op voor een vijfde termijn als voorzitter van de FIFA. De 78-jarige Zwitser heeft laten weten officieel kandidaat te zijn.

Blatter is al sinds 1998 preses van de wereldvoetbalbond. De oud-ijshockeyer volgde toentertijd de Braziliaan Joao Havelange op. In 2002, 2007 en 2011 werd hij herkozen.

Geen Platini
De verkiezing vindt plaats in mei 2015. De Fransman Michel Platini liet onlangs weten voorlopig de strijd met Blatter niet aan te gaan. Hij blijft voorzitter van de Europese bond UEFA.

De voormalige rechterhand van Blatter, de diplomaat Jérome Champagne, is voorlopig de enige tegenkandidaat van de huidige preses.

"Een missie is nooit klaar en dat geldt ook voor mijn missie'', lichtte Blatter toe. "Bovendien heb ik bij het laatste congres van de FIFA in Sao Paulo veel steun gevoeld en gehad van een groot deel van de nationale bonden. Velen hebben gevraagd of ik door wilde gaan.''

Deze maand zal hij een officiële verklaring afleggen tegenover het uitvoerend comité van de FIFA. "Het is voor mij een kwestie van respect voor de voetbalfamilie om te zeggen: ja ik ben er klaar voor, ik zal kandidaat zijn."

NOS

VANDAAG