Nieuwe start Van Gaal, debuut Blind

Louis van Gaal bij duel met QPR. Foto EPA
Print Friendly, PDF & Email

Met Robin van Persie en de debuterende Daley Blind in de basis boekte Manchester United een overtuigende competitiezege op Queens Park Rangers: 4-0. "Het resultaat is fantastisch, maar we kunnen beter", zei Van Gaal na afloop. "We moeten het team nog opbouwen. Dit is een nieuwe start. Meerdere spelers hebben nog niet of nauwelijks negentig minuten gespeeld."

Na twee gelijke spelen en een nederlaag boekte United zijn eerste zege van het seizoen in de Premier League. Ángel Di María, Ander Herrera, Wayne Rooney scoorden voor rust en Juan Mata maakte in de tweede helft de vierde treffer.

Debutanten
Naast Blind debuteerde ook Marcos Rojo en als invaller Radamel Falcao. "Het is niet makkelijk om nieuw in een elftal te komen en te wennen aan de Premier League", zei Van Gaal. "Maar de spelers hebben het goed gedaan."

"Ik ben erg blij vanwege het resultaat en de manier waarop we speelden", vervolgde de coach. "We speelden dominant, maakten vier doelpunten en hielden ons doel schoon. We leden vaak onnodig balverlies, maar we speelden direct naar de goal. Van dat laatste houd ik. Zeker in de tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd, maar toen scoorden we maar één keer."

Truus en Jonker
Van Gaal had nog een extra reden om blij te zijn na de zege: "Vandaag is de verjaardag van mijn vrouw (Truus). Ik heb haar al een cadeau gegeven, maar ze zei dat het grootste cadeau een overwinning zou zijn. Die gaven we haar."

Voor de wedstrijd had Van Gaal contact met zijn voormalig assistent Andries Jonker. De huidige hoofd jeugdopleiding van Arsenal wees hem op het feit dat Bayern onder Van Gaals leiding in 2009 ook matig van start ging met twee remises en een nederlaag. De vierde wedstrijd won Bayern toen met 3-0 van VfL Wolfsburg en uiteindelijk werd hij ook kampioen. "Nu maakten we een goal meer. Misschien een goed signaal", lachte Van Gaal.

NOS

VANDAAG