Twee miljoen voor linkerslof Götze

Mario Götze haalt doeltreffend uit in de finale van het WK 2014. Foto AFP

In Duitsland is twee miljoen euro betaald voor een voetbalschoen. Het gaat dan ook om een heel bijzonder exemplaar: de linkerslof waarmee Mario Götze zijn land afgelopen zomer naar de wereldtitel schoot. Het geld is bestemd voor een hulpactie voor kinderen in Duitsland.

“Onvoorstelbaar en overweldigend”, reageerde Götze, die zijn schoen beschikbaar stelde aan de veiling. “Van dit bedrag heb ik alleen maar kunnen dromen. Het mooie is dat het geld voor het goede doel is geboden en niet alleen voor die schoen.”

De speler van Bayern München maakte in de WK-finale tegen Argentinië het enige doelpunt van de wedstrijd. De treffer van de invaller viel pas diep in de verlenging.

NOS

VANDAAG