Blatter blijft misschien toch FIFA-voorzitter

Sepp Blatter. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Sepp Blatter sluit niet uit dat hij aanblijft als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat meldt de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag op basis van bronnen rond de FIFA-top.

Begin juni maakte de 79-jarige Zwitser bekend dat hij zou aftreden als voorzitter van de wereldvoetbalbond, slechts een paar dagen nadat hij herkozen was. Zijn woordvoerder Klaus J. Stöhlker zegt in de krant: "Blatter heeft een reële kans. Het hangt ervan af wie zich de komende maanden meldt."

Blatters dochter, Corinne Blatter Andenmatten, spreekt alle geruchten tegen. "Zijn uitspraak op 2 juni (de dag van zijn aftreden) behoeft geen verdere toelichting."

Belofte
Domenico Scala, voorzitter van de ethische commissie van FIFA, zegt in een reactie dat het noodzakelijk is om hervormingen door te zetten bij de voetbalbond en dat Blatter zich aan zijn woord moet houden. Ook de Duitse voetbalbond vindt dat Blatter zo snel mogelijk plaats moet maken voor een opvolger.

Met name in Afrika en Azië zou veel steun zijn voor een nieuwe termijn van Blatter en volgens Schweiz am Sonntag zouden zij de topman hebben aangeschreven zijn beslissing te heroverwegen. Het is de bedoeling dat ergens tussen december en februari een opvolger voor Blatter wordt gekozen.

NOS

VANDAAG