Verliezende Robinhood ziet zichzelf toch in de hoofdklasse komen

De Robinhood-spelers Roxey Fer en Regillio van Buren in duel met een verdediger van Boma Star. Foto Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

In de promotie-degradatiewedstrijd voor een plaats in de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is het Boma Star gelukt om met 4-3 van Robinhood te winnen. Ondanks het verlies van het eerste klasse team ziet Robinhood zichzelf toch nog in de hoofdmacht van het Surinaams voetbal komen.

De komende week zal de return van deze wedstrijd gespeeld worden waarna duidelijk zal zijn als Robinhood weer in de hoofdklasse zal voetballen of als Boma Star in de hoofdklasse mag blijven voetballen.

Aan de kant van het winnend team waren het Alfredo Finkie, Mitchel Kisoor en Jelany Djemesie die het net van Robinhood wisten te vinden. Kisoor scoorde zelfs tweemaal. Voor Robinhood die weer in de hoofdklasse wil komen waren het Roxey Fer, Bebeto Paddie en Cerezo Haabo die tot scoren kwamen.

Dwight Renfurm, de coach van Robinhood, zegt dat zijn spelers in de eerste helft hun opdrachten niet naar behoren hebben uitgevoerd. Hierdoor zijn ze tijdens de rust aangesproken en in de tweede helft kwam er een verandering in het spelbeeld. De coach geeft als slot aan dat er nog een wedstrijd te spelen is en dat men zal gaan herstellen waar er fouten zijn gemaakt.

De coach van Boma Star, Ricardo van Throo, die een voorsprong van een doelpunt op Robinhood heeft zegt dat dit duel een heel belangrijke is geweest. Dit winnend duel moet als een goede stap gezien worden in de promotie-degradatiewedstrijden. Het uitkijken is naar de tweede wedstrijd van de komende week. Met zo een score zijn de jongens van Boma Star gemotiveerd om ook de return in hun voordeel te bepalen.

VANDAAG