Buffon wil doorgaan tot en met WK 2018

Gianluigi Buffon. Foto: AFP

Gianluigi Buffon hoopt op zijn veertigste nog een WK te kunnen spelen. De Italiaanse sluitpost wil als international nog zeker twee jaar doorgaan. Als het aan de 38-jarige Buffon ligt, staat hij op het WK van 2018 in Rusland ook nog onder de lat bij de Azzurri.

“Dat is in ieder geval mijn bedoeling,” zei de keeper van Juventus aan de vooravond van het duel met titelverdediger Spanje in de achtste finales van het EK. Buffon verlengde vorige maand zijn contract bij Juventus al tot medio 2018. De Italiaan staat sinds 2001 onder de lat bij de kampioen van Italië.

Zoff als voorbeeld

Aan stoppen wil Buffon, die in 2006 met zijn land wereldkampioen werd, nog lang niet denken. “Al beslis je dat op dit niveau niet zelf. Het gaat om de prestaties die je levert op het veld en de beslissingen die trainers en bondscoaches maken. Maar het is mijn idee om nog twee jaar door te gaan.”

Buffon kan zich spiegelen aan een illustere landgenoot. Dino Zoff werd in 1968 Europees kampioen met Italië en veroverde in 1982, op 40-jarige leeftijd, de wereldtitel. Ook Zoff was jarenlang (1972-1983) doelman van Juventus.

NOS

VANDAAG