Messi stopt per direct bij het Argentijnse elftal

Na zijn gemiste penalty zondert Lionel Messi zich af van de groep. Foto: AFP

Lionel Messi zal niet meer uitkomen voor het Argentijnse elftal. Dat heeft hij na het verliezen van de finale van de Copa América, waarin hij faalde in de strafschoppenserie, laten weten.

“Het nationale team, het is over voor mij. Zo voel ik dat nu”, zei de 29-jarige ster van Barcelona. “Dat is mijn beslissing. Ik denk dat dit goed is voor iedereen. Er zijn een hoop mensen die dit wilden.”

Hij werd voor de Copa América flink bekritiseerd door Diego Maradona. Die zei dat Messi de persoonlijkheid mist om aanvoerder van Argentinië te zijn.

Geen hoofdprijs
Messi beëindigt zijn interlandloopbaan zonder hoofdprijs. Vier keer was hij er dichtbij. In 2014 verloor Argentinië de WK-finale van Duitsland en vorig jaar en vannacht greep hij via strafschoppen tegen Chili net naast de Copa. En in 2007 was Brazilië te sterk in de finale.

“Dit is al mijn vierde verloren finale. Ik heb er alles aan gedaan. Het is wat ik het liefst wilde, een prijs winnen met Argentinië”, aldus Messi. “Helaas is het me niet gelukt. Het mocht niet zo zijn. Dit doet heel veel pijn.”

Messi werd in 2005 in Nederland wel wereldkampioen onder twintig jaar met Argentinië en in 2008 pakte hij olympisch goud. Op de Spelen bestaan voetbalteams op drie dispensatiespelers na uit jeugdspelers.

NOS

VANDAAG