Eerste bewegingsactiviteit LIME: 'gezondheid staat op nummer één'

Foto: LIME
Print Friendly, PDF & Email

'Mensen leren op een ontspannen en interactieve manier door de professionele begeleiding die ze krijgen, hoe belangrijk bewegen is.' Hiervoor wil de organisatie Living the Interactive Movement Experience (LIME) zich in de komende periode inzetten.

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert LIME haar eerste event 'Get Loose For School'. Dit evenement houdt in dat mensen tussen 12 en 60 jaar op die dag op een ontspannen en interactieve manier met elkaar sporten op muziek bekend als aerobic.

Volgens de trekker en eigenaar van LIME, Arsenio Moidin, bewegen Surinamers over het algemeen te weinig en er worden ook zelden initiatieven genomen om conditietrainingen te volgen. "Wij willen verandering en de bewustwording hiervan op gang brengen middels een nieuwe methode van de conditietraining. De manier hoe aerobic hier gedaan wordt, is vaak saai en op buitenlandse house muziek. We gaan het gezellig op muziek van deze tijd, onder andere Surinaamse en buitenlanse hiphop, Africaanse en bubblingmuziek doen,'' vertelt Moidin. Door muziek te gebruiken waarmee men bekend is, wordt het bewegen met een stukje amusement bevorderd.

Het idee voor dit evenement komt volgens hem van een paar buitenlandse vrienden. Hij is geïnspireerd geraakt na het zien van de wijze hoe de aerobiclessen daar worden verzorgd. "Het belangrijkste doel in deze is om mensen bewuster te maken hoe belangrijk beweging is voor de gezondheid en hoe gezellig het kan zijn met muziek op de achtergrond in groepsverband," zegt Moidin.

LIME is een organisatie die als missie heeft mensen leren hoe belangrijk bewegen is. Zij verzorgt regelmatige trainingen en daarnaast organiseert ze fitness-evenementen. De organisatie wil een bijdrage leveren om het aantal ongezonde mensen in Suriname te verminderen. Haar doel wil zij bereiken door mensen zodanig te begeleiden om beweging en gezond eten tot hun levenstijl te maken. "De gezondheid van de mens staat bij ons op nummer één. Los daarvan, creëren wij een sfeer die meer op gezelligheid lijkt dan trainen en je hebt helemaal geen materiaal nodig om deze trainingen uit te voeren," deelt hij mee.

De activiteit start om 17:30 uur en duurt tot 19:00 uur op de Rodabaan op het Gladiolenplein te Zorg en Hoop. Aan elke deelnemer wordt er een bijdrage van 25 Surinaamse dollar gevraagd. Voor de registratie kan men bellen op 8876220 of mailen naar infolimesu@gmail.com.

VANDAAG