Barcelona wacht opnieuw inhaalrace na afstraffing in Turijn

Juigende spelers van Juventus na de wedstrijd. Foto: AFP

Barcelona heeft weinig geleerd van het pakslaag in de achtste finales van de Champions League bij Paris Saint-Germain. Dinsdagmiddag verloor de Spaanse topclub ook met grote cijfers van Juventus: 3-0. Over acht dagen wacht Barça opnieuw een inhaalrace in Camp Nou.

De nederlaag in Turijn was net iets minder pijnlijk dan in februari in Parijs (4-0). Barcelona bereikte, door een memorabele thuiszege van 6-1, alsnog de laatste acht in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Tegen Juventus zal opnieuw een wonder nodig zijn om uitschakeling te voorkomen. De Italianen zullen de deur in Camp Nou volgende week woensdag vermoedelijk minder ver openzetten dan PSG vorige maand deed. Juventus kreeg dit seizoen in de zes duels in de groepsfase en de twee wedstrijden in de achtste finales in de Champions League totaal maar twee treffers tegen.

Het verlies tegen Juventus was de tweede klap voor Barcelona in enkele dagen tijd. In de competitie moest de ploeg van vertrekkend trainer Luis Enrique zaterdag zijn meerdere erkennen in Málaga (2-0), waardoor de landstitel verder uit zicht is geraakt. Real Madrid heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.

Met André Gomes in de tweede helft als vervanger voor Jeremy Mathieu, probeerde Enrique het duel om te draaien. Het hielp weinig, al kreeg Barcelona wel kansen. De enige treffer na rust was voor Juventus. Verdediger Giorgio Chiellini kopte in de 55ste minuut raak uit een hoekschop.

Imro Redmond

VANDAAG