Interlandelijk oefentoernooi startsein traject “Suriname op weg naar WK volleybal”

“Suriname op weg naar WK volleybal” . Foto: Sport- en Jeugdzaken
Print Friendly, PDF & Email

Middels het werpen van een volleybal door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, naar de volleybalspelers Gino Naarden en Zigourney Kamé is het startsein gegeven voor een interlandelijk oefentoernooi.

Dit toernooi wordt in het kader van “Suriname op weg naar WK volleybal” georganiseerd, van 23 tot en met 25 juni in de Anthony Nesty Sporthal en dient als krachtmeting voor de tweede ronde van de WK-kwalificatie voor zowel de heren- als de damesselectie. Eerder waren de perspectieven om een dergelijk meetmoment te hebben minimaal, wat een bijzondere uitdaging vormde.

Volgens minister Dogojo wordt deze uitdaging vanuit het ministerie als een goede kans voor samenwerking en wederzijdse ondersteuning gezien. Hierop aansluitend zegt zij dat het ministerie juist om deze reden bezig is met het organiseren van activiteiten, waarbij de sporters de kans krijgen zich verder te ontwikkelen en te ontplooien, zelfs tot topsporters. Eric Aikman, coach damesselectie, vertelt dat de spelers al ruim een jaar in voorbereiding zijn. Ook zegt hij dat de tweede ronde geen makkelijke opgave is, omdat er gespeeld moet worden tegen sterke landen.

De coach van de herenselectie, die tevens voorzitter is van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo), Verdy Getrouw, is het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken zeer erkentelijk voor de mogelijkheid die het geboden heeft om de bond en de selecties te faciliteren. De meetmomenten die ontbraken voor de kwalificatie heeft het ministerie samen met de Suvobo kunnen bolwerken.

De tweede ronde van de kwalificatie wordt in de maand juli in Jamaica gespeeld.

VANDAAG