Nieuw Suvobo-bestuur richt zich op vastleggen schoolsportstructuur

Nieuw Suvobo-bestuur, onder leiding van Verdy Getrouw, op bezoek bij minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. Foto: Sport- en Jeugdzaken
Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) heeft de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, geïnformeerd over zijn voornemens. Het bestuur onder leiding van de voorzitter, Verdy Getrouw, gaf aan dat het zich gaat richten op het vastleggen van de schoolsportstructuur.

Middels het verspreiden van kennis over de volleybalsport, inspelen op de gedachten van ouders en ontwikkelen van de spelers wenst de bond de structuur op te zetten. Uiteindelijk moet dit leiden tot het vullen van de zaal met supporters tijdens competities en het vergroten van de deelname aan deze tak van sport.

Minister Dogojo zei dat er gezamenlijke doelen nagestreefd worden en op basis daarvan kijkt zij reikhalzend uit naar de verdere uitwerking en vastlegging van de voornemens van de bond. Zij heeft ook aangegeven dat er gebruik gemaakt kan worden van Iconic Television van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, om de kennis te verspreiden over de volleybalsport.

Er zijn ongeveer tien verenigingen aangesloten bij de Suvobo. Momenteel zijn twee nationale selecties, dames en heren, aan het voorbereiden voor de WK-kwalificatiewedstrijden.

VANDAAG