Mexicaans recordinternational onder vuur na drugsbeschuldiging

Márquez (l) als speler van Atlas in gesprek met de scheidsrechter op een toernooi in Mexico. Foto: AFP

De aanvoerder van het Mexicaanse nationale elftal Rafael Márquez wordt verdacht van handel met drugsorganisaties. Hij is een van in totaal 22 personen die onder vuur ligt.

De beschuldiging komt van het Amerikaanse ministerie van Financiën, the United States Treasury. De beschuldigingen zijn het gevolg van jarenlang onderzoek naar drugshandel. Márquez voetbalt sinds begin 2016 voor de club Atlas Guadalajara in Mexico. Zijn visum voor de Verenigde Staten is ingetrokken en ook zijn de bankrekeningen van Márquez geblokkeerd.

De Mexicaans recordinternational (142 interlands) debuteerde in 1997 voor het nationale elftal en was afgelopen zomer nog actief op de Confederations Cup. De aanvoerder speelde drie wedstrijden op dat toernooi in Rusland, waaronder de verloren strijd om de derde plaats tegen Portugal.

Márquez kwam in het verleden uit voor AS Monaco, FC Barcelona en New York Red Bulls.

NOS

VANDAAG