Rummenigge: liever nieuw stadion dan Neymar

In navolging van een vooraanstaande trainer (Arsène Wenger) en de belangrijkste spelersvakbond (FIFPro) spreekt nu ook een van de voornaamste clubbestuurders in het Europese voetbal zich uit tegen het enorme bedrag van 222 miljoen dat gemoeid was met de overgang van Neymar naar Paris Saint-Germain.

Het betreft deze keer Karl-Heinz Rummenigge. De voorzitter van Bayern München vindt dat het tijd is voor nieuwe afspraken rond transfers. “Ik zou meer rationaliteit willen,” zegt de hij in de Duitse krant Bild. “Dit is niet meer uit te leggen aan het publiek.”

‘Liever een nieuw stadion dan Neymar’

Zelf brak de oud-international onlangs het eigen clubrecord van Bayern door 41,5 miljoen euro neer te tellen voor de Fransman Corentin Tolisso. Een bedrag dat bij lange na niet in de buurt komt van dat van Neymar. En dat gaat ook niet gebeuren, zegt Rummenigge. “Wij kunnen dat niet eens. We moeten een andere strategie voeren.”

“Ik heb me de laatste tijd vaak afgevraagd wat ik liever heb: Neymar of een nieuw stadion. Dan is het antwoord simpel: de Allianz Arena.” De bouw van dat stadion kostte Bayern 346 miljoen euro. Dat is minder dan de transfersom en het salaris van Neymar bij elkaar opgeteld.

‘Om de tafel’
“Het is tijd dat we met z’n allen om de tafel gaan zitten om over andere regels te praten,” richt Rummenigge zich tot slot tot de voetbalbonden FIFA en UEFA en de belangenverenigingen FIFPro en de European Club Association. Laatstgenoemde zal hij zeker om de tafel krijgen, want daarvan is Rummenigge zelf de voorzitter.

NOS

VANDAAG